2016. október 16., vasárnap

KERESZTÉNY GYÖKEREK VAGY GYÖKÉR POLITIKUSOK?

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.10.15.


Európa keresztény gyökereit félti ma Magyarországon minden maffiózó, tényleg lassan már csak egy pisztollyal a mellényzsebükben tűnhetnének még keresztényibbnek. Kérdezem így: vajon mi az ördög az, ami a Fidesz-Magyarországban keresztény. De meg fordíthatom: mi a kereszténység, ha ezek veszik a pajzsukra?

Szerencsére nyilvánvalóan nem kell teológiai vagy egzegetikai mélységekbe rándulnunk, ha a magyar politikai kereszténység definícióját keressük, elég az enyves kezeket nézni és mint a csiga nyálát követnünk a kézfogások útját. A magyar politikai kereszténységben az Út, az Igazság és az Élet a megszámolt és megnyálazott pénz útja és igazsága, valamint a mások életének tönkretétele.

A kereszténység (egyfelől a hit, másfelől a hagyomány és intézményei, harmadsorban az etika, negyedsorban pedig a keresztény magas és népi műveltség) olyan távol állnak az Orbán-rezsim és korifeusainak (inc. KDNP) lelkétől és gyakorlatától, amilyen távol csak lehet. Aki velük összeszűri a levet és kereszténynek mondja magát, tartozik egy alapos önvizsgálattal, ha klerikus, ha laikus...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.