2021. augusztus 28., szombat

EGYRE MAGÁNYOSABBAN VÍVJA HARCÁT ORBÁN VIKTOR A VILÁGPOLITIKA SZÍNPADÁN

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2021.08.28.


Az utóbbi hónapokban egyre inkább szűkül a magyar kormány diplomáciai mozgástere, amit elsősorban annak köszönhet, hogy Orbán Viktor elkezdte feketében és fehérben lefesteni a bennünket körülvevő világot. A folyamatos ellenségkeresés oda vezetett, hogy most többnyire épp azok a meghatározó politikusok a számunkra fontos országokban, akikkel korábban összekötötte a bajuszt a magyar kormányfő. Az a tény is mélyebbre vájja a ráncokat Orbán Viktor homlokán, hogy eddigi szövetségesei belső problémákkal küszködnek, így nem igazán számíthat rájuk támogatóként a következő nagy küzdelemben, a magyar parlamenti választás kampányában.

A hét fontos híre volt, hogy a német szociáldemokraták átvették a vezetést a közvélemény-kutatóknál a népszerűségi versenyben. Bár a kereszténydemokratákkal látványosan megromlott a viszonya, mégis súlyos csapás lenne Orbán Viktor számára, ha a szociáldemokraták válnának Németország legerősebb pártjává. Ráadásul egy szocdem-zöld koalíció körvonalazódik Magyarország legfontosabb politikai és gazdasági partnerénél, ami azt jelenti, hogy kevés megértésre számíthat a magyar kormányfő az új német vezetésnél.

A szövetségi választás majdnem egy időben zajlik majd Németországban, mint nálunk az előválasztás, és mindkettő eredménye jelentősen befolyásolja majd Magyarország politikai jövőjét. A leköszönő Angela Merkel nem akart az utóbbi hónapokban komoly konfliktusokba keveredni, ezért Magyarországgal sem foglalkozott túl intenzíven. Bárki is lesz azonban az új kancellár Németországban, abban biztosak lehetünk, hogy Orbán Viktorra különös figyelmet fordít majd, mert a magyar kormányfő politikai világpolitikai ambícióit ma már senki se veszi félvállról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.