2022. április 7., csütörtök

NERIA CSODASZÉP, NERIA CSODAJÓ

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2022.04.07.


Ha nem lenne teljesen formán kívül, azt kellene mondanunk, hogy formában van Orbán Viktor Mihály, a magyarok – immár tényleg – örökös miniszterelnöke, aki a megszokott kétharmados győzelme után újult erővel lakja be a NER-t (vö: Neria), mintha nem töltötte volna ki már eddig is egészen. Minden zegét és zugát. Emlékezhetünk, mert emlékeznünk kell – és nem azért, mert oly jó –, midőn minden egyes megyei lapban ugyanott és ugyanaz a kép, szöveg és borzalom jelent meg Orbánt tolva a képünkbe, mintha megtöbbszöröződve egyszerre adott volna interjút ugyanakkor Borsodban és Vasban, Szabolcsban és Zalában.

Miközben a Kossuthon is hallhattuk a kedves kappanhangot, és az M1-en is láthattuk őt ajkait nyalogatva, fejét gondolkodón oldalra billentve, élvezhettük lehengerlő humorát, a belőle áradó derűt és erőt, az évezredes bölcsességet és a játékos gyermeki lelket egyként. Nem csoda, hogy állva pisáltak a lányok, a fiúk huszársapkában szalutáltak, és a férfiak, ó, a csodás férfiak meccsre mentek himnuszt énekelni, és úgy elkezdődött az éjszaka, hogy soha nem is ér véget. Most is épp még sötétebb lett, midőn örökös miniszteres urunk felocsúdva a győzelem hatalmas mámorából elkezdett nekünk mintegy nyüzsögni és megnyilvánulni sorban.

No most, az van, hogy a kies Neria egynémelysok (rohadtrengeteg) lakói mesebeli hangulatba kerültek az újabb kétharmad után, és mint ahogyan Szabó Gyula hangján és indázó, fülből kihajtó tulipánokkal fogalmazott képi világgal a legények vándorútra indulnak a világszép mesékben, akképp gondolja úgy a magyari fiatalok leglehangoltabbja, hogy elhagyja ezt az országot. Indul el messzire szerencsét próbálni, megélni, de leginkább a friss levegő miatt, ami Neriában nincsen, és a következőkben még inkább nem lesz, mert megüli a helyet a tömjénes szarszag. Indulnának ifjaink, készülnek el, ahelyett, hogy itthon lépnének egymásra a talpaik.

A választás apokaliptikus napján, amikor lehetett elkezdeni sejteni az eredményt csupán, tehát nem volt bizonyos az újabb pokol eljövetele, azaz, csak a kénköves fuvallata érződött a baljós és kilátástalan jövőnek, a Google-ban, úgyis mint barátunkban, Neria területén megszaporodtak a keresések a kivándorlás szóra. Ez a buzgalom azóta sem hagyott alább, és a jelek szerint föltűnt kormányzati körökben is, mert ahogyan – mint skicceltem már – Orbán Viktor Mihály elkezdett szétterülni újólag a NER-ben, módot ejtett arra, hogy szóljon a menekülni óhajtó fiatalokhoz is. „Magyarország a legjobb hely Európában.” – Ennyit bírt üzenni a kitántorogni vágyóknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.