2016. június 11., szombat

ŐK ANNYIT KERESHETNÉNEK, AMENNYIT NEM SZÉGYELLNEK

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Rab László
2016.06.11.


A politikusok bruttó havi átlagkeresete eléri az 1 millió 240 ezer forintot – ismertük meg a vs.hu-ból a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat statisztikáját. A politikusok élre törnek. Náluk már csak a légiforgalmi irányítók keresnek többet (1,8 millió forintot), a brókerek csak utánuk következnek.

Az 1,24 milliós havi fixből persze még adózni is kell, az így kijövő 811 ezer forint már jóval szerényebbnek tűnik, érthető, hogy kevéske útiköltséggel és más juttatásokkal még meg kell fejelni a politikusi fizetéseket. Sajátos a helyzet, hiszen a politikusok saját maguk szabják meg, hogy mennyit keressenek. Nem szerénykednek, viszont érvényes a „ne mi nyerjük a legtöbbet” elve, ha akarnák, simán lekörözhetnék a légi irányítókat is.

A statisztikában a harmadik helyre lecsúszó brókerek (lásd a politikafüggetlen Quaestor-botrányt) mellett csak a futottak még kategóriában szerepelnek a pénzintézeti és humánpolitikai vezetők, az értékesítési és marketingfőnökök épphogy csak felkerültek a listára, és végképp nincsenek ott a jegybankelnöki unokatestvérek, a politikusfeleségek földbérlőtársai és a sima, egyszerű strómanok sem, ami jelzi, hogy pusztán a politikusokkal való barátkozásból méltóképpen megélni minálunk bajos...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.