2018. október 6., szombat

KÖPKÖDŐS PÉNZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2018.10.05.



Csak a szememnek és a pénztárcámnak hiszek. Éppen ezért kapja be a műholdat Orbán Viktor. Rágódjon rajta, javasolnám a bioműholdak egyikét, azok élőlényeket visznek magukkal kísérletekre. Kínálja meg Novák Katalint, mert ő is simán bekaphatja mind az ezerötszáz forintjukat. Meg a többi, valóságtól iszonyodó díszpinty is. Napok óta büszkén verik a mellüket a nagy kormány adománytól: magasabb lesz a nyugdíjprémium, mint tavaly, várhatóan 18 ezer forint. Tessék örömtáncot járni azért, mert megdobják az időseket, ha visszamenőleg számolom, havonta 1500 forinttal. Köpködős pénz ez egy tisztességes nyugdíjemelés helyett. Még mielőtt Orbán a mennybe száll, elmondom, a nyugdíjprémiumot nem ő találta ki, hanem a Bajnai-kormány. Törvénybe foglaltatott.

A tavalyival ellentétben a nyugdíjasok plusz inflációs kompenzációt nem kapnak, mert változatlanul dübörög a magyar gazdaság, és a statisztika szerint az év eleji emelés az inflációt bőven(!) fedezte. Úgy van, ha a tisztelt kormány és csókos barátaik elégedetten pöffeszkednek, tessenek megélni 50-60-70-80… 100 ezer forintból. Gyorsan megemelték a parlamenti képviselők fizetését (bocsánat, tiszteletdíj ez), sőt az állami vezetők rohadt sok, ötmillió forintot zsebelnek be. Mindenkinél többet érnek? Dehogy, Orbán seggét cirógatják milliókért. A nép tudatlanabbja tapsol, munkában megfáradt kezeit csókolgatják az úrnak, többségében azok, akik nem a küszöböt rágják, hanem rózsadombi villájukban kenegetik ráncaikat. Ők vannak kevesebben, de Orbán az ő hullámaikon ringatózik. Fejétől bűzlik a hal, és most már olyan iszonyatosan büdös van, hogy nem lehet kiszellőztetni. Ez a magyar szégyen, nem a Sorossal hülyítés.

Kapja be a műholdat a családbarát kormány. Hogyan merészelik elhinni, hogy a fiatalok segítik idős szüleiket? Ezt csak az elit teheti meg abból a közös vagyonból, amit közösen dolgoztunk össze ennek a hitvány hatalomnak. Lehet inflációt meg minden szart kiszámolni, trükközni, de felesleges. Ócska orbáni játékra vagyunk ítélve. Szóval, Orbán havi 1500 forintot hajít oda az időseknek, miközben hullanak ránk az élelmiszer drágulás számai: 15 százalékkal drágul a hús, a tej és a kenyér a következő hónapokban. A sertés hús 120-130 a baromfi 150-160 forinttal lesz több. Ennyit a nemrég bevezetett 5 százalékos áfáról. Semmi hatása. Csitt! A kereskedelmi szövetségnél nyugalomra intenek, mert szerintük a magyar vásárlók nagyon árérzékenyek. A fene az aszalódó bőrünket! Arról sem szól egyetlen kormányzati csahos sem, hogy több lett a munkanélküli az országban, hogy a közmunkásokkal már így is, úgy is kicsesztek: kevesebbet költ rájuk a kormány, így kevesebben is lesznek. Bedöglik a nagy projekt? Pedig Rétvári is megmondta, hogy a közmunka nyomor helyett tisztességes szegénységet kínál. Majd szólok a kolléganőmnek – éppen ma írt -, akit kiváló kulturális újságíró-szerkesztőként kirúgott a Liszkay-banda a megyei laptól. Megkapta a kulturális közmunkáért járó bérét, 54 ezer forintot. Diplomával, 33 évi munkaviszonnyal a háta mögött. Tíz évvel a nyugdíj előtt sehová nem veszik fel, hiába nyújt be pályázatot. Remélem, NER-hívők, boldogok vagytok? Bassza meg! (bocsánat, kijött)...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.