2019. június 11., kedd

A POLITIKAI PROPAGANDA ZSENIÁLIS HÚZÁSA

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.06.11.


„Sporthasonlattal élve: elkezdődött a bemelegítés az őszi önkormányzati választási kampányra, a játék szeptember tájékán csúcsra fog járni” – véleményezte Tarjányi Péter a kormány által újra elkezdett – és katonai csapaterő-mozgásokkal is nyomatékosított – migránsozást. A biztonságpolitikai szakértő szerint Európában semmilyen olyan rendkívüli nincs, ami indokolná az elmúlt napokban elhangzott kormányzati félelemkeltést, illetve a katonai mozgásokat. Az is a kormány malmára hajtja a vizet – így mi is –, akik foglalkoznak ezzel a kérdéssel, hiszen az átlagember majd azt gondolja, hogy ’nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél’ – szögezte le.

Bakondi György, Orbán biztonságpolitikai tanácsadója a hétvégén ismét fenyegető kontextusban beszélt arról, hogy újra fokozódik a migránshelyzet Európában és Magyarországon is. (Megj.: a hivatalos adatok nem ezt mutatják, ld. grafikonunkat alább.) Az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta, hogy egy hónapja elkezdett erősödni az aktivitás a balkáni migráns-útvonalon „a görög szigeteken már 13 ezernél többen vannak. Törökországból a zöld határon keresztül Görögországba a kedvező időjárás miatt új útvonalon érkeznek a bevándorlók, beérkezésük gyakorisága is nő”.

A héten már volt hasonló nyilatkozata: szerdán, szintén ugyanezen a csatornán azt állította, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság legfrissebb statisztikája szerint a korábbi időszakban száz, jelenleg pedig kétszáz körül van a magyar-szerb határon hetente elfogottak száma...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.