2019. június 11., kedd

ITTHON TILTJA, VAJDASÁGBAN TÁMOGATJA A MAGYAR KORMÁNY: VÁLLALKOZÁS ÉS OTTHON EGY HELYEN, MAGYAR KÖZPÉNZBŐL

ÁTLÁTSZÓ / VAJDASÁG
Szerző: SEGESVÁRI CSABA
2019.06.11.


Magyarországon CSOK-kal támogatott ingatlanban nem lehet a vállalkozók székhelye, Vajdaságban ez nem gond: annak ellenére sem, hogy ott is a magyar adófizetők pénzét osztja szét a magyar kormány.

Nyugat-Bácskában egyre több fiatal gondolja úgy, hogy érdemes vállalkozásba kezdeni, falusi házat vásárolni, mert lehet itthon boldogulni. A doroszlói Kovács Katona Ákos (…) A Prosperitati Alapítványnak köszönhetően saját vállalkozásba kezdett. A start-up kiírás nyomán elindította az Aldor Trans nevű szállítmányozási cégét, továbbá sikeresen vettek részt a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatán is” – áll a vajdasági Magyar Szó hétvégén megjelent riportjában.

Az írásból – melynek címe, Otthon és vállalkozás egy tető alatt – kiderül, hogy a vajdasági Kovács Katona Ákos a Prosperitati Alapítvány start-up kiírása után alapított fuvarozó vállalkozást, és szintén ennek az alapítványnak a 10 ezer eurós támogatásával vásárolt a faluban saját ingatlan. A cikk szerint a vállalkozás és a lakhely azonos, vagyis a támogatással megvásárolt ingatlanban dolgozhat a fiatal.

A cikk szerint a fiatal fuvarozó úgy fogalmazott a Magyar Szónak, “hadd mondjuk el, mennyire hálásak vagyunk az Alapítvány nyújtotta lehetőségekért. Valódi otthon- és megélhetés-teremtést nyújt számunkra. Annál is inkább, hiszen egy start up cég tulajdonosa is lehetek, amelyet szintén a Prosperitati segítségével alapítottam meg.”

Ami örömteli és természetes a Vajdságban, meglepő lehet a magyarországi olvasónak. Április elején írta meg a 24.hu, hogy Magyarországon a Családok Otthonteremtési Kedvezményével megvásárolt, vagy éppen épített ingatlanban vállalkozni nem lehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.