2020. május 5., kedd

MOSZKVAI HÉTKÖZNAPOK: MINDENKI FIZETETT SZABADSÁGON

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Gábor
2020,05.05.


Gábor minapi moszkvai írása ihlette meg a szintén az orosz fővárosban élő Zolit, hogy ő is beszámoljon arról, miként telnek a napjai ezekben a furcsa hetekben. (Fotói még a járvány előtt készültek.)

„Gábor, a moszkvai cégvezető május 1-i posztjára szeretnék reagálni, illetve néhány személyes élményt és kiegészítést tenni.

Jómagam is néhány éve Moszkvában élek, de egészen más területen dolgozom, mint a poszt írója. A vírus eredetével kapcsolatban én sem szeretnék semmilyen találgatásba bonyolódni, inkább én is azt osztanám meg, hogy telnek a moszkvai hétköznapok a járvány idején.

Fizetett szabadságon

Ha röviden akarom összefoglalni: viszonylag rég óta mindenki fizetett szabadságon van. A mondatnak minden része fontos: Putyin elnök először március utolsó hetére rendelt el kötelező munkaszünetet, mégpedig úgy, hogy az elnöki rendelet szövege alapján mindenkinek kötelező megőrizni a munkahelyét és a fizetését is. Vagyis a gyakorlatban úgy működik a dolog, mint mondjuk otthon egy hosszú hétvége.

Igen ám, de ez itt azóta is tart, és jelen állás szerint május 12-e lesz az első tényleges munkanap. A helyiek viccelnek is vele, hogy a májusi ünnepek tavaly csak május 1-9. között tartottak, ettől az évtől meg majd mindig 1,5-2 hónapig fognak.

Apropó, májusi ünnepek. Május 9-én lett volna a II. világháború befejezésének 75. évfordulója, amire már év eleje óta komolyan készültek. Viszont a díszszemlét a vírushelyzet miatt már biztosan nem tudják megtartani...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.