2020. május 5., kedd

AKKOR KELL KINYITNI, AMIKOR MÁR NEM LESZ IJESZTŐ

INDEX
Szerző: KLÁG DÁVID
2020.05.05.


Több jele is lehet annak, ha egy társadalom úgy dönt, sikerült felülkerekednie a járványon. Talán a leglátványosabb az, hogy kinyitnak a mozik. Moziba járni egy komplex program, általában társaságban műveljük, előtte egészen biztosan sorban állunk a pénztárnál vagy a büfénél, majd beülünk egy zárt térbe egy csomó ismeretlen emberrel legalább két órára, reklámokkal együtt.

Az előző mondatból minden kivitelezhetetlennek tűnik 2020 áprilisának végén, Magyarországon ráadásul a kötelező zárvatartás meg is adta a kegyelemdöfést azoknak a moziknak, amik próbálták mozogni a kormányhatározat keretein belül, és pár napra kinyitottak a korábbi nézettség töredékéért.

Előző cikkünkben magyar mozisok válaszoltak arra a kérdésre, hogyan élték meg az utóbbi bő egy hónapot, amikor kötelezően zárva kellett tartaniuk, ebben elhangzott, hogy ők is a külföldi híreket figyelik, tájékozódnak, és kivárnak. És lehet is miről tájékozódni, ugyanis a világban egyáltalán nem alakult ki egységes nézet arról, hogyan kell a moziknak a koronavírus-járvány közepén működni, igaz, a járványellenes rendelkezések is gyökeresen különböznek országról országra. Ehhez a cikkhez ezeket a rendelkezéseket, illetve a tényleg már a küszöbön lévő lazításokat néztük meg, a világ különböző pontjairól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.