2020. augusztus 14., péntek

„AZ ELLENZÉK GYŐZELME HATÁLYON KÍVÜL HELYEZHETI A JOGSÉRTŐ MÓDON ELFOGADOTT ALKOTMÁNYT”

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.08.14.


Az ellenzék győzelme esetén, hatályon kívül helyezheti a jogsértően elfogadott alkotmányt, és a legtöbb kétharmados alaptörvényt is – nyilatkozta portálunknak Elek István. A rendszerváltó politikus szerint, erre azért van szükség, mert a jogsértő módon elfogadott törvényekkel a Fidesz lényegében megfosztotta jogaitól a magyar társadalom ellenzékre szavazó részét. Az ellenzéki pártok kötelessége lesz tehát a jogállamiság helyreállítása, amire közös programot készíthetnek; túl azon, hogy megállapodtak abban, hogy 106 egyéni körzetben közös képviselőt állítanak, és közös listán indulnak. Az ellenzéknek fel kell készülnie egy új rendszerváltásra. Ki kell vizsgálni azt is, hogy a politikai döntéshozóknak milyen büntetőjogi felelősségük van a botrányos közbeszerzésekben, illetve abban, hogy az ország felétől elrabolták a szabadságot. Elek István az ellenzéki program további feladatairól is nyilatkozott a Hírklikknek.

Azt tudjuk, hogy a 106 választókörzetben közös jelöltet állítanak, illetve közös programot fogalmaznak meg Orbán Viktor megbuktatására. Önnek mi a véleménye a megállapodásról?

Végre egy újabb bíztató lépés! Már az őszi önkormányzati választás sikere után azt gondoltam, hogy megtörtént a lélektani áttörés, mert az együttműködést visszajelezte a választási siker. Már akkor is arra számítottam, hogy azonnal megkezdik a felkészülést a következő országgyűlési választásokra. Közös programot készítenek, s közben egyértelművé teszik, hogy minden választókerületben egyetlen ellenzékit indítanak, közös lista lesz. Amikor indokoltnak látják, közös lesz a miniszterelnök-jelölt is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.