2022. február 7., hétfő

ORBÁN UTÁN KÓSA IS LÁNGOSOZOTT, MILLIÁRDOS MEGBÍZÁST NYERT A KORMÁNYBIZTOS CÉGE - VIDÉKI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2022.02.06.



Debreciner.hu: Orbán nyomában: Kósa Lajos is lángosozik, Pósán László gasztrokampányba kezdett


A debreceni fideszes honatyák érdekes koncepció szerint fordultak rá az országgyűlési választást megelőző két hónapra – írja a Debreciner. A lap szerint Orbán Viktor lehet a követendő példa, aki többek között egy lángosozóhoz és egy cukrászdába látogatott el.



Nyugat.hu: Ismét felbolydultak a kedélyek a szombathelyi Parkerdő Lakókertben – Most egy küszöbönálló építkezés miatt gyűlnek az aláírások

400 aláírást gyűjtöttek össze helyiek, hogy megakadályozzák, hogy két Homok utcai telekre 6 darab 16 lakásos társasházat építsen egy ingatlancsomagot megvásárló vállalkozó. A közösség képviselője szerint óriási felháborodást okozott a terv a környéken lakók között, merthogy az ottani elektromos és vízhálózat már így is nagyon súlyos problémákkal küszködik, áramkimaradásokkal és alacsony víznyomással, mindezt kiegészítik a kaotikus közlekedési viszonyok. Ráadásul ha megépülnek a lakótömbök, körülbelül 200 autóval lesz több a környéken – írja a Nyugat.hu.

7300.hu: Emelkedett a polgármester és az alpolgármester fizetése

A kormány 2021 decemberében módosította a települések polgármestereinek és alpolgármestereinek illetményét. Az országban több polgármester nem fogadta el az emelést, így példul a pécsi vagy a szombathelyi városvezető. A 7300.hu ezért megkérdezte Polics József (Fidesz) komlói polgármestert, ő hogyan áll a kérdéshez. Polics szerint a különbözet felajánlása álságos, ő pedig sajtónyilvánosság nélkül adományoz, amikor adományoz – írta válaszában a lapnak.

Szegeder.hu: Közel 1,8 milliárdért építheti Nemesi Pál cége a Járműipari Kompetencia Központot a szegedi tudományos parkban

SZTE Science Park Szeged néven tudományos és innovációs parkot hoz létre a szegedi öthalmi városrészben rendelkezésére álló mintegy 85 hektár nagyságú területen, a lézerközpont körül. Az egyetem a teljes terület mintegy negyedét, 20 hektárt hasznosít oktatási és kutatási célokra. Ezen a részen épülne meg a Járműipari Kompetencia Központ is, amelynek kivitelezési munkálataihoz most hirdettek győztest: a Nemesi pál-féle Ferroép nyert – olvasható a Szegeder cikkében. Nemesi fideszes polgármesterjelölt volt Szegeden, jelenleg a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Kapost.hu: Gelencsér összetéveszti a demográfiát a demagógiával: szerinte „egyre többen választják a Zselicet” lakóhelyüknek, az igazság ennek épp az ellenkezője

Gelencsér Attila Facebook-bejegyzése szerint Zselicszentpál „drasztikus fejlődésen ment keresztül (…) ide visszataláltak az innen korábban elköltözöttek, és egyre többen választják a Zselicet és Zselicszentpált jövőbeli lakóhelyüknek”. A KaposT szerint azonban a község az elmúlt harminc évben épp a Gyurcsány-Bajnai vészkorszak derekán, 2006-ban volt a legnépesebb (417 fővel), s lakosságszáma az utóbbi tíz évben háromszázkilencvenegy-néhány fő környékén lényegében stagnált. A választókerületébe tartozó községeké viszont egy közepes méretű faluval, 567 fővel csökkent az elmúlt tíz évben. És ami legalább ennyire tragikus: Kaposvár szintet lépett a kisvárosi lét irányába, miután 2021-ben a lélekszám hatvanezer alá, 59 777-re apadt – mutat rá a lap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.