2024. március 26., kedd

SZABAD EURÓPA: MAGYAR PÉTER HANGFELVÉTELE: ROGÁNÉK KIHÚZATTÁK MAGUKAT AZ ÜGYÉSZSÉGI IRATOKBÓL

SZABAD EURÓPA
Szerző: FAZEKAS PÁLMA
2024.03.26.


Alig két perc hosszúságú az a hangfelvétel, amelyet Magyar Péter nyilvánosságra hozott, bizonyítandó az ügyészségen egy hete tett kijelentéseit, egyebek között azt, hogy Rogán Antal és/vagy az emberei belenyúltak a Völner–Schadl-ügy ügyészségi irataiba. A felvételen az hangzik el, hogy Rogánék átnézték az iratokat, kihúzatták belőle magukat, és javasolták az ügyészeknek, hogy mit még kéne kihúzni. Cikkünk frissül.

Az egykori igazságügyi miniszter volt férje egy nappal a hangfelvétel nyilvánosságra hozása előtt arról beszélt egy interjúban, hogy a felvétel 2023 januárjában készült a lakásukon, amikor azt tanácsolta Varga Juditnak, hogy nyújtsa be a lemondását. Magyar Péter állítása szerint Varga Judit erre azt felelete, hogy ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni (ez a mondat nincs rajta a hangfelvételen – a szerk.), és elmesélt pár dolgot.

A felvételen, amelyet a rossz hangminőség miatt feliratozva tettek közzé Magyar Péter Facebook-oldalán, a Schadl–Völner-ügyről beszélget a házaspár, majd az alábbi párbeszéd hangzik el az iratokkal kapcsolatban:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.