2020. augusztus 14., péntek

HÁTBORZONGATÓ AZ A MOCSÁR, AMIBE MAGUKKAL AKARJÁK RÁNTANI AZ ORSZÁGOT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.08.14.


...miközben a kormány, a Fidesz, a Fidesz parlamenti frakciója nagy egyetértésben kussol, Szijjártó négy nap után nyilatkozik valami semmitmondó, kétirányú baromságot, kínosan ügyelve arra, hogy azért a kellő mennyiségű tiszteletet megadja a szuverén Belarusznak, miközben a Fidesz és a KDNP keltetői (Fidelitas és IKSZ) távol tartják magukat annak az állásfoglalásnak az aláírásától, amely elítéli a fehérorosz erőszakot, Hollik Istvánnak erre a köpedelem nyilatkozatra futotta. A fél világ megrökönyödve nézi napok óta, hogy szarrá vernek állampolgári jogaikkal élni kívánó embereket, ezresével lökik őket börtönbe, rendőrségi furgonokkal tapossák el őkt, de Hollik NER-társ nem érti, hogy mi történik, neki nincsen elég információja ahhoz, hogy állást tudjon foglalni. És érvként hozza fel, hogy mi se szeretjük ha a belügyeinkbe mások beleugatnak.

Szerintem ez meglehetősen ijesztő. Illetve pontosan annyira ijesztő, amennyire minden más, szabad szemmel látható gazemberség az, amit csak a Fideszből nem látszik. Nem látják az üzleti ügyeket, nem látják az égig érő korrupció nyomait, nem látják a küszöbük alatt is kifolyó, kútmérgező gyűlöletet, nem látják az eltaposott sajtót, az átvert, kizsigerelt társadalmi csoportokat, a leszakadó országrészeket, és egyáltalán azt a vállalhatatlan mélységet, ahová le kellett süllyedniük ahhoz, hogy a puskaporos hordó feeling meglegyen, és állandó háborús lázban égjen az egyatáboregyazászló. Elég nagy katasztrófa, hogy a Fideszben egyedül Révész Máriusz (a 2006-os események vérző fejű résztvevője) látja, hogy mi folyik a baráti Fehéroroszországban, egyedül ő volt olyan bátor, hogy elítélendőnek nevezze az eseményeket. Mielőtt ezért megdicsérhettem volna, hozzátette: nem hiszi, hogy a Fideszben bárkinek más véleménye lenne erről. Ja, a vasárnap óta tartó kussolás pont annak a bizonyítéka, hogy az állampárt egy emberként van megrökönyödve Lukasenka kirohanásán. Gondolom, csak az akadályozta meg őket abban, hogy ennek hangot adjanak, hogy még nem jött meg Moszkvából az ukáz, hogy akkor most hivatalosan mit kell erről gondolni.

Ez az egész történet azért fontos, mert ezt az országot, amelynek a szuverenitása miatt most Hollik aggódik, Orbán tette fel a térképre, amikor június elején Minszkben arról áradozott, hogy Magyarország és Belarusz „sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk”. Mert a Keleti Partnerség, meg a magyar adófizetők állam 40 millió eurós hitelkerete a belarusz-magyar cégek együttműködésére, meg 165 millió forint nagyvonalú ajándék templomfelújításra, stb. Tehát a közpénzt lapátoljuk oda, újítsunk fel templomokat Minszkben, de ne ugassunk bele abba, hogy a diktátor szarrá vereti a saját népét. Üzleteljünk vele a keleti partnerség jegyében, de ne érdekeljen, hogy az erőszak és a véres megtorlás félázsiai módszereivel lassan három évtizede korlátlan teljhatalommal uralkodik. Nos, ehhez a beteg rezsimhez legfeljebb Orbán és az ő mocskos érdekei lehetnek közel, semmiképp az ország. Nekünk egyáltalán nem érdekünk, hogy közelebb kerüljünk Lukasenka Fehéroroszországához. Ha Orbánon és bandáján múlik, erre semmi garancia nincs.

Úgyhogy most visszafogottan bár, de örülni tudok annak, hogy az ellenzéki pártok legalább abban megegyeztek: 2022-ben minden egyéni körzetben egy közös jelöltet indítanak a Fidesszel szemben. Amikor meglesz a közös programjuk is, még jobban fogok örülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.