2020. szeptember 18., péntek

EZT TEDD, HA KIBORÍTANAK A KAOTIKUS JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK

444.HU
Szerző: TASZ
2020.09.18.


- Van, akit rendőrök vegzálnak, hogy betartja-e a karantént, amiről nem is kapott határozatot.

- Vannak szülők, akik választhatnak, hogy igazolatlan hiányzásnak teszik ki a gyereküket, vagy olyan közegbe engedik, ahol igazoltan megjelent a vírus.

- Van, aki 8 napja várja, hogy kijöjjenek hozzá tesztelni.

- Mintalevelet adunk a kezedbe, hogy változtathassunk a kaotikus járványügyi gyakorlatokon.

„A menetrendben meghirdetett adatok tájékoztató jellegűek” – ezzel védekeznek a közlekedési társaságok a rendszeresen előforduló késések miatt. Akik iskolába vagy munkába ingáznak, esetleg csak bárhová oda szeretnének érni időben, azokat aligha vigasztalja ez a mondat, legfeljebb beletörődni tudnak: majd lesz valami. A járványügyi protokollhoz nem tartozik ilyen tájékoztatás, de a hozzánk beérkező megkeresések azt mutatják, hogy a teszteléssel, kontaktkutatással vagy az elkülönítéssel kapcsolatos intézkedések előre meghatározott menetrendjére épp annyira nem lehet számítani, mint a vasúti menetrendre egy reggeli váltómeghibásodás után.

A koronavírus-járvány hazai kezdete óta tömegével készítünk tájékoztató anyagokat, mivel az állami szervek nem jeleskednek abban, hogy közérthetővé tegyék a rendelkezéseket, jogszabályokat. Infografikát készítettünk, hogy átlátható legyen, kit tesztelnek, kit és hol különítenek el, milyen esetekben végeznek kontaktkutatást. Ebből egyértelműen megtudhatod, hogy mire számíts, ha tüneteid vannak, vagy szoros kapcsolatba kerültél egy igazolt fertőzöttel, netán a saját teszted is pozitív lett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.