2024. március 26., kedd

MAGYAR PÉTER: A KORMÁNY VÁLLALJA A FELELŐSSÉGET ÉS TÁVOZZON A HIVATALÁBÓL

MAGYAR HANG
Szerző: MAGYAR HANG
2024.03.26.


A kormány és Polt Péter távozását követelte Magyar Péter a kedd estére meghirdetett demonstráción. Egyúttal bejelentett egy újabb tüntetést is április 6-ára. A NER-ből kiugrott jogász egész nap szolgált fejleményekkel: reggel nyilvánosságra hozta a már korábban ígért hangfelvételt, azután az ügyészségen hallgatták meg, estére pedig megszervezte a demonstrációt.


Ez nem egy jobb- vagy baloldali tüntetés, ez egy nemzet demonstrációja, mert egy nép azt mondja, hogy elég volt – ezzel kezdte a beszédét kedden kora este a Legfőbb Ügyészség épülete előtt Magyar Péter. Szavai szerint Magyarország a legnagyobb politikai, morális és jogi válságába süllyedt néhány hét alatt pedofil bűncselekmények eltussolásával, kegyelmi botránnyal, korrupt végrehajtókkal és korrupt kormánytagokkal, adófizetői százmilliókból fenntartott rogáni propagandával és kézivezérlésű titkosszolgálatokkal.

Felidézte, hogy az ügyészségen átadott egy hangfelvételt, amelyen hallható az akkori regnáló igazságügyi miniszter – aki a volt felesége, Varga Judit –, aki elmondja, hogy büntetlenül és szemberebbenés nélkül belenyúlhattak ügyészségi iratokba. Szerinte a mögöttük lévő ügyészek nem tehetnek mást, mint tanúként meghallgatnak több kormánytagot, majd később magát a miniszterelnököt is. Felsorolta, hogy milyen büntetési tételek várhatók az általa felsorolt bűncselekményeknél, mire a tömeg skandálni kezdte, hogy „Börtönbe!”. Szerinte független vizsgálat és valódi felelősségre vonás csak akkor várható, ha Polt Péter legfőbb ügyész haladéktalanul távozik a hivatalából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.