2024. március 26., kedd

MAGYAR PÉTERÉK NEM HAGYNÁK, HOGY AZ ELMÚLT 30 ÉV LEGNAGYOBB POLITIKAI BOTRÁNYÁT IS ELTUSSOLJÁK

SZABAD EURÓPA
Szerző: SZALAI BÁLINT
2024.03.26.


Magyar Péter március 26-án estére tüntetést hirdetett, sok ezer ember vonult át a Legfőbb Ügyészség épületétől a Vértanúk terére. A rendőrség minden környező utcát lezárt. Magyar beszédeiben számonkérte a kormányt, amiért egy hangfelvétel alapján Rogán Antal belenyúlhat az ügyészségi iratokba, illetve követelte a Völner-Schadl-ügy pártatlan kivizsgálását.

Magyar Péter március 26-án reggel nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin volt felesége, az akkori igazságügyi miniszter beszél arról, hogy Rogán Antalék belenyúltak a Völner–Schadl-ügy ügyészségi irataiba.

A felvételen többek közt erről beszél az igazságügyi miniszter és akkori férje:

Magyar: „Mármint a Rogánék?”
Varga: „Igen, semmi rossz, de…”
Magyar: „De erre mondta a Martonovics Detti, hogy semmi rossz, de kihúzattak dolgokat…”
Varga: „Persze, magukat kihúzatták… A Martonovics Detti…”
Magyar: „Az eredeti doksiban, vagy csak ami megjelent?”
Varga: „Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be…”
Magyar: „És most azt mondják, hogy a te embered menjen be, és nézze meg, hogy mi van benne, és van-e még bármi, ami lehet benne?”
Varga: „Hát… Igazából az a baj, hogy új dokumentumok is már vannak benne, mert látszik…”

Itt olvashat bővebben is erről a felvételről.

Magyar a felvétel nyilvánosságra hozatala után este hatra tüntetést hirdetett a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé, ahonnét az eredeti tervek szerint a Parlament elé vonultak volna át. Végül a rendőrség tiltása miatt a közeli Vértanúk terére vonultak a jelenlévők, miközben a Kossuth tér is megtelt, sokezer ember gyűlt össze.

Magyar a Legfőbb Ügyészség előtt beszélt a közelmúltbeli pedofilbotrányról, a korrupcióról, és arról is, hogy valaki már a nyomozás alatt figyelmeztethette Völner Pál egykori igazságügyi államtitkárt, és hogy Polt Péter legfőbb ügyésznek és helyetteseinek azonnal le kellene mondania. Poltról a tömegnek jellemzően még erősebb kritikája volt, sokan börtönben akarták látni a jelenlegi legfőbb ügyészt.

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.