2017. december 9., szombat

PÓCS JÁNOS, A DISZNÓÜGYI NAGYÚR - FELJELENTÉS

NEMGOGOL BLOG
Szerző: ESZES BEÁTA
2017.12.09.


...Nagy nyilvánosság előtt történt, a rosszindulatú szándék tetten érhető
Pócs közlése alapján a jásziványiaktól kapta a képet az erdélyi disznóvágásról, amelyet hivatalos közösségi oldalán osztott meg publikus nézetben, így feltételezhető, hogy az etédi és jásziványi önkormányzati vezetők a nyilvános uszításban nem csupán a képen szerepléssel, hanem a publikálást ösztönzésben is tettestársak. A képen valamennyi szereplő minden kétséget kizáróan tud a publikus megosztásról.

Kökény Gizella, a jásziványi falugondnok lájkolta a képet Pócs oldalán.

Azóta (2017. december 9. kora reggelig) 1400 ember reagálta le valamilyen hangulatjellel (emotikonnal), és 1856 közvetlen megosztást kapott. A továbbosztások száma hatványozottan több. A képről eddig 12 online portál tudósított, számos közszereplő, véleményformáló is megosztotta saját nyilvános közösségi oldalán.

Valamennyi hírportál a Soros-aniszemita kampánnyal azonosította a disznóvágásos képet, a hozzászólók tömege jelezte, hogy erre asszociál. Pócs nem is igyekszik kijavítani őket.

Az 1400 reakcióból mintegy 800 ember, a reagálók 57 %-a értékelte dühítőnek vagy szomorúnak a tartalmat. A kb 500, alapértelmezett "lájk - tetszik" jelölés a facebook-szokásban alapvetően egy poszt láttamozását is jelenti, a felhasználók egy része nem használ egyéb hangulatikont. Így egy markáns részükről biztosan állítható, hogy a tartalommal nem ért egyet. Nem elhanyagolható az a mintegy 150 ember, a reagálók mintegy 11 %-a, aki viccesnek, kedvesnek tartja az üzenetet, ez tovább nőhet azok számával, akik a tetszik jelölést valóban egyetértésük jeleként adták meg.

Tehát többen azonosulni tudtak azzal az üzenettel, ami másokban dühöt, elkeseredést, felháborodást vagy félelemet keltett. A tartalom alkalmas arra, hogy meggyőzzön embereket annak üzenetéről, és érzéketlenné tegyen mások félelme iránt.

A  megosztás kezdetén a felháborodó hozzászólások száma elérte az 500-at is, ezt Pócs érzékelve még december 8-án, péntek délután elkezdte gyors ütemben törölni, a kommentelőket tiltani. A hozzászólások száma 500-ről 15-re esett le kora estig.
Pócs mintegy 470 embert törölt és tiltott hivatalos közösségi oldalán, közpénzes munkaidejében, pusztán a képre adott, elkeseredésüknek hangot adó véleményük miatt. Ez mutatja, hogy Pócs szembesült azzal, milyen hatást váltott ki a kép, de ezt azóta sem  – blogbejegyzésem közléséig – nem törölte. Nem is érdekli, hogy dühösek az emberek, sőt, szeretné elfojtani, elhallgattatni őket. A reagálások folyamatosak voltak az éjjel folyamán, Pócs láthatóan egész éjjel törölgette, mert 60-10 között ingadozik az éppen látható kommentelők száma. Fontos neki, hogy ott maradjon a kép az oldalán, a provokációs cél nyilvánvalóvá vált...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.