2020. szeptember 18., péntek

„FONTOS A KORRUPCIÓ SZANKCIONÁLÁSA” – INTERJÚ URSULA VON DER LEYENNEL

NÉPSZAVA
Szerző: HALMAI KATALIN
2020.09.18.


A közösségnek van eszköze a jogállam megóvására – mondta lapunknak Ursula von der Leyen arról, hogy Magyarországon sokan hiányolják az EU határozott fellépését.


Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen a jogállam megóvásáról, a migrációról és az emberi jogsértések európai szankcionálásáról beszélt több európai lap, köztük a Népszava brüsszeli tudósítójának adott interjújában csütörtökön. 

Az Európai Bizottság elnöke szerint nagyon fontos feladat az uniós alapokkal elkövetett költségvetési csalás és korrupció szankcionálása, valamint a brüsszeli pénzek kedvezményezettjeinek a nyomon követése. Ursula von der Leyen a Népszava kérdésére kifejtette: az általa vezetett testület már két éve kidolgozta a javaslatát a jogállam és a közösségi kifizetések összekapcsolásáról, jelenleg a német soros EU elnökségre várnak, hogy letegye az asztalra a kormányok álláspontját. „Ezután a tagállamokon és az Európai Parlamenten a sor, hogy megállapodjanak” – szögezte le. Szavaiból kitűnt, hogy még nem dőlt el, lesz-e hathatós visszatartó ereje az uniós büdzséhez köthető úgynevezett jogállami feltételrendszernek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.