2022. június 30., csütörtök

PÁRTRENDEZVÉNYEK KÖZPÉNZBŐL: VÁLASZTÁSI MOZGÓSÍTÁSRA HASZNÁLHATTÁK AZ ÁLLAMI CIVIL ALAP TÁMOGATÁSAIT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZUBOR ZALÁN
2022.06.30.


Tavaly, a választási év előtt médiaépítésre, idén pedig a választási kampányban tartott, politikusokat is felvonultató rendezvényekre kapták a legnagyobb pénzeket a Fidesz-közeli szervezetek az állami civil alapból. A K-Monitorral közösen megnéztük, milyen pályázatokra adott pénzt idén a főleg kormánypártközeli csoportokat támogató Városi Civil Alap program.


Idén március 10-én, a 2022-es választási kampány hajrájában a Márai Sándor Kulturális Polgári Kör szervezett beszélgetést Szolnokon Benkő Tibor akkori honvédelmi miniszter főszereplésével, és Kállai Mária, a helyi kormánypárti képviselőjelölt részvételével. A Magyar Narancs tudósítása szerint a fórum tipikus választás előtti mozgósító esemény volt: a rendezvény témája a kampány akkor már központi eleme, az ukrajnai háború volt; elhangzott a Fidesz fő üzenete, miszerint az Orbán-kormány a béke záloga, az ellenzék pedig belesodorná az országot a háborúba.

A fórumra érkező főként időskorú közönségnek Kállai Máriát dicsérő, az ellenzéki jelöltet támadó szórólapokat osztottak, és személyes adataikat gondosan felírták jelenléti ívekre, minden bizonnyal a választásnapi mozgósítás érdekében. Az eseményt szervező kör (nevéből is kitalálható módon) régi Fidesz-szövetséges, elnöke, M. Román Béla korábban maga is a kormánypárt fideszes helyi képviselője volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.