2022. június 30., csütörtök

ÜZLETCSAJOK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.06.30.


Mint megtudtuk, Rogán Cecília és Sarka Kata cége tavaly akkorát ment, hogy az még a holdról is látszik. A közgazdaság története nem nagyon ismer olyat, hogy egy vállalkozás piaci viszonyok között nyolcvanöt százalékos profitrátát ért volna el, azaz, hogy minden száz forintnyi bevételből nyolcvanötöt zsebre tudjon tenni. Ez arra enged következtetni, hogy a vállalat működésének kiadásai nincsenek is, ők azt a terméket, amit a piac megfizet, tisztán szellemi úton állítják elő. Ez a működés valami transzcendenst tételez, vagy elég csupán a nevükre nézni, és minden titok egyből magyarázatot nyer.

A twn.hu oldalt kiadó Top News Hungary Kft. tavaly nyolc alkalmazottal ért el másfél milliárdos árbevételt, és ennek a nyolcvanöt százalékát ki is vették belőle a tulajdonosok, ami derék, ebből sok csajos partira telik. Mindig elcsodálkozom a bulvárlapokon ugyanis, amelyek a NER-hölgyekről rendszerint beszámolnak, hogy csajos, rosszabb esetben csajszis napot tartottak, ilyenkor kerülnek elő a tízmilliós táskák, ahogyan örül egymásnak a sok sikeres üzletasszony, akik akkor lettek vállalkozózsenik, amikor az urukhoz hozzámentek. Különban ők is csak bánatos csinovnyikkét reszelgetnék a körmüket a hivatalban.

A csajok azonban ennél többet tudnak. Mert például a twn.hu, amelyik ennek a kettőnek termelte a másfél milliárdot, ránézésre semmit nem csinál, alig látogatják, az impresszum szerint főszerkesztője sincs, sőt, április harmadikán, a nagy, végső választás napján, amikor mindenki a neten csüngve várta az eredményeket, őket csak ezernégyszázan látogatták, ami, valljuk meg, nem egy egetverő szám. Sőt, ennél is kínosabb. Főleg úgy, ha belegondolok, ha nagyon elcseszek egy írást, és az én nyájasaim nem olvasnak igazán, akkor is hússzor annyian mégis, mint ezt a nyüves oldalt összesen, tehát valami nem stimmel az egyenletben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.