2023. április 19., szerda

KICI, ÓCCÓ AKKCIGYÁR

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.04.19.


Minden tiltakozás, tüntetés és népszavazási kezdeményezés ellenére lesz akkumulátorgyár Debrecenben (is), mert valami ismeretlen okból ez nagyon fontos a Fidesz számára. Nem érdekes, hogy nincs hozzá elég víz, az sem, hogy elég áram sem. Majd lesz, mondta a kedves vezető. E célból, hogy a gyára megépülhessen, gázüzemű erőműveket szándékszik építeni, amihez a gázt az oroszoktól szerezné be, még jobban odaláncolva magát Putyinhoz, ami ma már nem csak anakronizmus, hanem úgyszólván árulás. De ilyesmiért nem kell a szomszédba menni Orbánnak, ha valami hasznot remél tőle és belőle.

De, hogy mi az a haszon, és kié lesz, az az érdekes, mert ezt kellene ahhoz tudni, hogy megértsük, miért veri át ezt az akksigyárat a népakarat és minden józan ész ellenében. Mert átpasszírozza, minden észérvet, számítást és érzelmet félresöpörve. Áram tehát ilyképp lesz a megálmodott üzemhez, vizet pedig majd fakaszt valahonnan a mindenható. Valahogyan úgy, mint Virág elvtárs Pelikán házának építésekor, mint emlékezhetünk: „Nincs homok??!! Akkor csinálunk, elvtársam! Nekem homok legyen a föld alól is! Efelől nem nyitok vitát, elvtársam, várom a sódert meg a kavicsot!” – Ekképp lesz a víz is Debrecenben.

Ugyan nem történt nyilatkozat róla, de majd a képünkbe kapjuk úgyis, hogy a kedves vezető érettünk csinálja ezt az egészet. Mégpedig azért és úgy, ahogyan és amiért egymillió munkahelyet ígért nekünk a megálmodott munkaalapú társadalmában, hogy minden magyari proletár odaállhasson egy összeszerelősor alkatrészeként, akárha villáskulcs. Pártunk ezért is adja oda az adófizetők pénzét a rohadt multiknak, hogy teremtsenek úgymond munkahelyeket, ez az a metódus, amellyel mi finanszírozzuk a saját gyárunk felépítését, és máris ott vagyunk Virág elvtárs idejében megint, de már nem a filmben.

„Tiéd a gyár, magadnak építed”, volt a jelszó hajdan, amire az idősebbek még emlékezhetnek, s mintha ez teremtődnék újra most is, csak nem mi építjük, hanem a multi, Debrecenben azonban a kommunisták. Ők kapnak most a magyari adófizetők pénzéből munkahelyenként hatvanmillió magyari forintot, ami nem kevés, úgy azonban már rohadt sok, hogy kilencezer munkahely épül a mi pénzünkből ezek szerint azzal a csavarral, hogy viszont nem nekünk. Nyilatkozott ugyanis a leendő gyár kínai menedzsere, hogy első körben kínai munkások érkeznek Debrecenbe, és innentől a történet még érdekesebb.

Összefoglalnánk ezen a ponton az eseményeket, ha nem lenne egészen világos. A magyar adófizetők pénzén kínai munkahelyeket teremtenek, cserébe viszont a kínai gyár hazaviszi a profitját. Viszont nekünk jut az esetleges környezetszennyezés, a fokozott víz-és áramigény. Szeretnénk azt megérni, hogy a titkolózásba burkolózó, minden tiltakozást lesöprő Fidesz, illetve annak potentátjai, de legfőképpen maga Orbán Viktor előáll valami érthető, vagy ha ilyen nincs, legalább hihető magyarázattal arról, ez miért jó az országnak, a magyar családoknak, ha már. Legfőképp, miért jó a debrecenieknek, mert ők sem tudják.

Nem komilfó a migráncsozás, de azért kilencezer kínai egy kupacon, az kilencezer kínai. Az már egy kisváros, akiknek lakniuk kell, a szabadidejüket el kell tölteniük, egyebek. Debrecenben eddig nem volt kínai negyed, most lesz. És nagy gonoszan azt is megjegyezzük, hogy minden bizonnyal fajkeveredés is előfordul majd, amit szintén meg kellene magyaráznia a kedves vezetőnek, de úgysem fogja. Mondhatnánk, hogy Debrecen, mit fideszes város így járt, erre szavazott, ezt kapta, de nem vagyunk ennyire gonoszak, sőt, Debrecen sorsában az országét is látjuk, az egyesben az átalánost, ahogyan mindkettő rohad szét.

Ha jó kedvünk volna, akkor kiforgatnánk a kedves vezető szlogenjét akként, hogyha Magyarországra jössz, nem veheted el a kínaiak munkáját, de nem vagyunk ilyen vicces hangulatunkban. Még azt is mondhatnánk, hogy kici, óccó akkcigyár épül Debrecenben, de se kicsi, se olcsó nem lesz, és már rég elveszítettük azt a képességünket, hogy ilyen bejáratott kínai sémákon vigyorogjunk. Mert ez itt feleim a véres rögvaló. Ez már az életünkre megy. Először a debreceniekére, aztán az összes többi mimagyarokéra is, hogy akár elő is vehetem a kedvenc fordulatom, ami ez, mint ismeretes: várj a sorodra, előbb-utóbb meghalsz te is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.