2015. december 14., hétfő

AZ MSZP PROBLÉMÁJA NEM AZ ÖREGEIBEN GYÖKEREZIK, HANEM A FIATALJAIBAN!

CIVILHETES BLOG
Szerző: Dr. Velez Zoltán
2015.12.14.


Egy olyan párt, amelyik négy választást nyert és háromszor alakított kormányt, olyan öregekkel rendelkezik és rendelkezhet, akik joggal büszkék az életük teljesítményére. Az MSZP problémája nem az öregeiben gyökerezik, hanem a fiataljaiban. A talpasok, akik becsülettel végigcsinálták a kampányokat, szembenéztek a mikró- és makro-közösségekben a politikai ellenfeleikkel, akik vidéken és a városok közösségeiben méltóságot adtak a Magyar Szocialista Pártnak, nem hibáztak, nem tévedtek, nem kell leszegett fejjel járniuk, derekukat nem kell meghajlítaniuk. Nem és nem tévedtek, nem és nem cselekedtek rosszat, nem ők voltak részei a kriminalizálódásnak. Nem közülük kerültek ki a Zuschlagok, Hagyók, nem ők hagyták el pártot, hanem a Gyurcsány vizitdíja, a 12 és 112 pontja, az öszödi beszéd anyázós tartalma. A mai fiatalok jelentős hányada az ő aktív idejük végén került a pártba vagy a párt közelébe, új nemzedékként, amely nemzedéknek nem volt semmilyen munkatapasztalata, társadalmi integrálódása. Az ő tapasztalatuk a seggnyalás, egymás ásása, a bizalmatlanság, a másik meg nem hallgatása, a tapasztalás elvetése, a cselekvés és létezés felcserélése a sunnyogással, bujkálással, a gerinctelen megbújással és a sunyi támadással.
Nagyon alkalmatlan az MSZP mai fiatal gárdájának zöme, nem volt képes sem erkölcsileg, sem tudásban Horn elkötelezettségének követésére, vagy akár Botka másolására.
Megélhetésként és egzisztenciális kitörésként tekintenek az MSZP-re és most fintorognak, zsűriznek, mert a párt ezt nem tudja nyújtani. Méla undorral nézik azokat a budapesti és vidéki fiatalokat, akik tenni akarnak, megölendő versenytársakat látva bennük, akik veszélyeztetik a mikro-karrierjüket...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.