2016. március 7., hétfő

ORBÁN KELETI TÉVÚTJA

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: Öreg Harcos
2016.03.07.


Az elmúlt években megélhettük Orbán Viktor és a Fidesz elhibázott külpolitikájának minden balfogását. Összeveszni az Egyesült Államokkal és Németországgal, gyengíteni az Európai Uniót és korrupt keleti szövetségeseket keresni - ez volt minden törekvése a magyar miniszterelnöknek.

Most ebben új szintre léptünk: azerbajdzsáni látogatásával Orbán tovább folytatta a keleti-nyitás elhibázott doktrínáját. Hiszen természetes, hogy hazánknak keleten is kellenek szövetségesek. Üzletelni, együttműködni mindenkivel lehet, akivel érdemes és nem hoz szégyent a hazánkra. De stratégiai együttműködést nem szabad kötni ilyen partnerekkel.

Orbán Viktor és felesége koszorút helyezett el idősebb Aliyev nemzeti vezető és felesége sírján. Ezzel kiállt Aliyev elnyomó, KGB-vezetőségben gyökerező politikája mellett. Kitüntette a jelenlegi elnök feleségét, akiről amerikai titkosszolgálati jelentések nem éppen hízelgően írtak a Wikileaks iratokban. Közben látjuk, hogy az azeri gazdasági csoda összeomlott: az olcsó energiahordozók olyan mély válságba sodorták az azeri nemzetgazdaságot, hogy az IMF-hez fordultak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.