2016. október 11., kedd

A NEW YORK TIMES SZERKESZTŐSÉGI ÁLLÁSFOGLALÁSBAN ÍR ARRÓL, HOGY ORBÁNÉK OLYAN ELLENSÉGESKEDÉST KELTHETNEK, AMI 100 ÉVE VILÁGHÁBORÚHOZ VEZETETT

444.HU
Szerző: Horváth Bence
2016.10.10.



A véleményrovatban megjelent cikket az Editorial Board jegyzi. Ezt a testületet a New York Times 16 újságírója alkotja, és ő feladatuk, hogy megalkossák a szerkesztőség véleményét tükröző véleménycikkeket. Hétfőn megjelent írásukban Orbán Viktor politikájával foglalkoztak.

A cikk előbb felidézi a múltheti magyar népszavazást, ami ugyan érvénytelen lett, de mégis aggasztó jelenség, hogy a résztvevők 98 százaléka, 3,3 millió ember szavazott Orbán Viktor javaslatára, majd megemlítik, hogy a kormány 36 millió dollárt (!) költött el és jelentős politikai tőkét tett kockára a népszavazással.
A NY Times szerkesztőségi cikke sem vitatkozna azzal, hogy az Európai Unió és Európa jelenleg egy válsággal néz szembe: a kontinensen terrortámadások voltak, folyamatosan érkeznek a menekültek, miközben az EU-ban magas a munkanélküliség. Ennek eredményeként sok európai vesztette el hitét a kormányzati intézményekben és fordult populista mozgalmakhoz vagy az Orbánhoz hasonló nacionalista vezetőkhöz, akik azt ígérik, hogy megvédik a munkahelyeket, az életmódot és a biztonságot. Azzal, hogy lezárják a nemzeti határokat és elutasítják az összeurópai megoldásokat.

Az európai vezetők pedig valóban tehetnének többet azért, hogy megoldják a problémákat és visszaadják az emberek hitét az EU-ban. De a cikk szerint Orbán megközelítése csak még messzebb tolja a közös megoldás lehetőségét...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.