2016. október 24., hétfő

GYŰLÖLKÖDŐ, MEGKESEREDETT, TUDATLAN ÖREGEMBEREK TARTJÁK HATALOMBAN AZ EGYRE BETEGEBB EMBER EGYRE BETEGEBB RENDSZERÉT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.10.24.


Ha valamikor keserű a szám íze, akkor most. Ha köpni kell, akkor most. És mindegy, hogy Orbán, vagy nem Orbán. Ahol most tart ez az ország, ez a társadalom. Ahogy tudjuk egymást gyűlölni. Ahogy fröccsen a nyál a műfogsor mögül, ahogy megfogan az átok: dögölj meg! állat! ávós! köpd ki a tüdődet!

Vénemberek országa. Keserű, gyűlölködő vénemberek védik a bálványukat. Olyanok, akik semmit nem tudnak a demokráciáról, nem is akarnak róla tudni semmit. Le is szarják, nem is értik. Nem akarják érteni, hogy ahogyan nekik jogukban áll hinni valamiben, vagy valakiben, úgy a másiknak jogában áll nem hinni, vagy másban hinni. Ahogy nekik joguk van elmondani a véleményüket, másnak joga van elmondani a másféle véleményét.

Nem az életkora miatt lesz valaki vénember. Attól nem. A gondolkodása miatt. És igen, pontosan tudom, mennyi idős ember látja át tűélesen Orbán hatalmának halálos veszedelmét és tudom, hány koros ember érti egészen pontosan, mi történik ebben az országban. És tudom, hány koros ember emeli fel a hangját ellene. Én most nem róluk beszélek.

És nem arról van szó, hogy én személy szerint diktatúrának tartom a kialakult rendszert és mindenki hülye, aki nem tartja annak. Szó sincs erről. Megértem és elfogadom a más véleményt. Mindaddig, ameddig tere van az én véleményemnek is. Ez csak kölcsönösen működhet, vagy sehogyan sem. De itt és most ez már nem működik. Orbán és bandája megmérgezte a kutakat, felperzselte a földeket, szögesdrótból készült hálót szőtt az ország köré. Mint egy kurvanagy, gonosz, dagadt pók, úgy ül a háló közepén és kiszívja az életet mindenből.

Nem az a baj, hogy a vének rajonganak Orbánért. Az a baj, hogy ezt mindenki más rovására teszik. Gyűlölködő, megkeseredett, tudatlan öregemberek tartják hatalomban az egyre betegebb ember egyre betegebb rendszerét. Azok a vének, akik nem kockáztatnak, az ő nyugdíjuk megérkezik minden hónapban. Nem érinti őket a kilátástalanság, a jövőtlenség, a külföldre menekülés kényszere. Nem aggódnak a következő generációkért, az oktatásért. Nekik minden így jó. Akkor is, ha nem. Mert őket sikerült meggyőzni, sikerült fanatizálni...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.