2017. január 25., szerda

A KÉNYELMETLEN TÉNYEK TITKÁRA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Para-Kovács Imre
2017.01.25.



...A vágyunk, hogy ne legyenek kellemetlen tények, örök, gondoljunk csak a Jehova Tanúinak színes kiadványaira, melyekben tigris, bárány és ember heverészik békésen a burjánzó dzsungelben, ahol minden megterem (gondolom a fél disznó is), és soha sincs rossz idő. Ez a vágy érthető, mert ugyan ki szeret éhezni, ki szereti, ha a tigris megeszi, ki az, aki imád ónos esőben dolgozni menni egy felázott földúton, ki boldog attól, hogy tüdőrákban meghal?!

Az emberek egy része azonban megtanult ezekkel a kellemetlenségekkel együtt élni (halni), mert ahogy Sípos úr, a legnagyobb magyar kerékpárverseny kommentátor mondotta: a kerékpáros szereti az esőt, mert ha nem szeretné, akkor is esne. Kínos, de ez van, gondolják a kiválasztott kevesek, aztán eláznak, dolgozni mennek, meghalnak.

A többség azonban boldogan követ egy olyan vezetőt, aki azt hazudja, hogy nincs globális felmelegedés, nem kell tehát semmit tenni, és a világ majd magától, és a vezér munkásságától jobb lesz, hogy minden bajunkat mások okozzák, migránsok, belgák, cigányok, feketék, zsidók, kínaiak, mi semmiről sem tehetünk, és ha őt követjük, odaadjuk neki az adónkat, akkor csodálatos életünk lesz. A vezér azt mondja: nem azért nem értjük az elemi fizikát, mert hülyék, lusták vagyunk, hanem azért, mert a fizikusok elitista és rosszindulatú kasztja direkt olyan fizikát csinál, olyan fizikát talál ki, amit rendes ember nem érthet meg, azaz a fizika nem is létezik, ideje végre kimondani.

És akkor az emberek elmennek és rá szavaznak.

Mennyivel boldogabbak voltak az emberek, amíg nem volt fizika, meteorológia, politikai korrektség, emberi jogok! A jobbágy túrta a földet, a kovács ütötte a vasat, a katona megölte az ellenséget, a király pedig megmondta, ki az ellenség. Mindezt Isten parancsai szerint, óvó tekintete és helyeslése közepette. És aki közbeveti, hogy nyomor volt, csecsemőhalandóság, tudatlanság és járványok, az hazudik. Aranykor volt és aranykor lesz.

A kellemetlen tények titkára pedig elbújik valahová, szipogva rendezgeti jegyzeteit és többé senkit sem emlékeztet a kellemetlen tények titkára...

1 megjegyzés:

  1. Jesszusom ! Ez fölfogadta Széles Gábor gravitológust is tanácsadónak. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.