2017. április 27., csütörtök

EZ VOLT ORBÁN 4 LEGNAGYOBB HAZUGSÁGA BRÜSSZELBEN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.04.29.


Nagy volt a választék abból, amit Magyarország jelenlegi miniszterelnöke az Európai Parlament plenáris ülésén előadott.

1. Kezdve azzal például, hogy szerinte migrációs válság van Európában. Ami

szemlátomást nem igaz,

ezt bárki láthatja, aki arra jár. Valamint így látja ezt a helyiek többsége is, ez látszik a holland, az  vagy a francia választások eredményeiből.
Ezt csak a szélsőjobboldalon gondolják másként. De ők is csak puszta idegen- és fajgyűlöletből. Ahhoz meg igazán nem szükségesek bevándorlók: ha épp nincs migráció, találnak belső ellenséget.
2. Szerinte a CEU léte nincs veszélyben: az állítólagos áldozat él és gyilkost kiált. Pedig az áldozat ugyan még él, de már

ki van tűzve a kivégzés időpontja.

Talán az még Orbánnak is feltűnt, hogy 2 hete hatályban van Magyarországon egy törvény, ami lehetetlen és teljesíthetetlen feltételekhez köti az egyetem megmaradását, különben január elsejével elveszíti a programjainak 90 százalékát.
3. Orbán szerint a lex CEU a kontinens intézményeit védi a külső vetélytársaktól.
Ez olyan, mintha beismerné: el akarja űzni a CEU-t Magyarországról. Mert másképpen senkinek, semelyik európai egyetemnek semmilyen előnye nem származik abból, ha a CEU egy amerikai kampuszt kényszerül létrehozni.
4. Orbán szerint az ő véleménye az egész ország véleménye. 

Ez a legnagyobb hazugság. 

Nézzük a nemzeti konzultációnak nevezett kormánypropagandát.
  • 2010-ben 2,8 millió kérdőívből alig 200 ezret küldtek vissza.
  • 2011-ben a 8 millióból 900 ezret és egymilliót. (Abban az évben kettő is volt.)
  • 2012-ben a 8 millióból 700 ezret.
  • 2015-ben a 8 millióból egymilliót.
  • Idén a 8 millióból eddig alig 100 ezret.
Tehát még ha el is fogadjuk a kormány hivatalos - de nem ellenőrizhető, ezért hasraütve bemondott - számait, akkor is látszik, hogy Orbánnak a még a kérdésére is a választók legfeljebb egynyolcada (12,5 százaléka) hajlandó válaszolni. És korántsem biztos, hogy egyetértőleg a célzatos, sugalmazó kérdésbe foglalt állításokkal.
Továbbá: a tavaly 20 milliárd forintból, 7 hónapos kampány után a választók jóval levesebb mint fele ment el a kormánypropaganda által történelminek, sorsfordítónak nevezett népszavazásra, amely így természetesen érvénytelen lett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése