2017. május 15., hétfő

BARTUS LÁSZLÓ: EZEKNEK NEM LESZ TÁRGYALÁSUK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.05.15.


A CEU-ellenes törvény és a törvény elleni tüntetések óta figyelem mind a propaganda aljas voltának erősödését, mind az Orbán-ellenes harag és gyűlölet növekedését. A kettő jól látható módon össze is kapcsolódott. Ahogy egyre gátlástalanabb és minden morális mércét elsöprő a pofátlan és hazug propaganda, úgy nő Orbánnal és bandájával szemben a harag és a gyűlölet. Ők maguk gerjesztik, és ma már ott tartunk, hogy orbánra a legkevesebb, amit a nép hangja mond – idézet következik -, hogy “Te koszos büdös féreg!”

Akinek van füle a hallásra, hallja, hogy milyen változás állt be mindkét oldalon, a cinkos és a kimondatlan összejátszásnak vége. Orbán elveszítette azokat, akiket eddig a propaganda is mellette tartott, kialakult egy frontális szembenállás. Mivel Orbán lehetetlenné tette, hogy demokratikus választáson leváltható legyen, a lefizetett ellenzéke pedig nem bojkottálja a rendszerét, hanem legitimálja és lehetővé teszi, hogy egy nyílt diktatúra irányába fejlődjön, a NER a fasiszta és a náci diktatúrák nyomvonalán halad. Ez annak lehetőségét vetíti előre, hogy a rendszert erőszakkal döntik majd meg.

Ez a gátlástalan hazudozás, minden mértéket elveszített mocskos propaganda, előbb-utóbb olyan gyűlöletet halmoz fel az emberekben, hogy ha egy gyufaszál lángra lobbantja, akkor a rendszer emblematikus figuráinak nagyon gyorsan kell szaladniuk, hogy el ne kapják őket. A legjobb esetben kimentik és Oroszországba viszik őket, különben nem ússzák meg szárazon. Abban sem reménykedhetnek, hogy vagy az európai vagy a magyar igazságszolgáltatáshoz kerülnek, mert a népharag nem kegyelmez ilyenkor. Pedig az utóbbival járnának jobban.

Nagy valószínűséggel erre nem kerül sor, mert ezeknek bírósági tárgyalásuk nem lesz. Attól kell tartani, hogy akit elkapnak, az első fára fogják felhúzkodni a magyarok, jó szokásukhoz híven. Félreértés ne essék, mi erre nem buzdítunk, ennek még csak nem is örülünk, nem is várjuk ezt, hanem figyelmeztetünk arra, hogy ha ez így megy tovább, annak csak ez lehet a vége. És ez nagyon nem lenne jó. Ezért a NER eszeveszett őrültjei mellett már az ellenzéket is figyelmeztetjük a felelősségére. A legitimációval, amit a NER-nek nyújtanak, ezt készítik elő.

Orbán már átlépte azt a határt, ahonnan vissza lehet fordulni. Ez az ember megállíthatatlanul megy a végzete felé. Az erőszakot és a véráldozatot az ellenzék akadályozhatná meg azzal, ha nem legitimálná tovább a rendszert, s ezzel nem teremtené meg a feltételeit, hogy a NER menjen tovább az eldurvulás és a népharag erősödése felé. Ezt csak azzal tudná megtenni, ha egy bojkottal kihúzná a legitimációt a rendszer lába alól. Az mellébeszélés, hogy nem érti a nép a bojkottot. A nép nem hülye, csak hülyének tetteti magát. Ahogy az sem igaz, hogy nem lenne semmilyen következménye. Gyávák, kollaboránsok és korrupt alakok mondják ezt.

Ha ezt nem teszik meg, akkor Orbán pávatánca folytatódhat, a demokrácia hamis látszata fenntartása mellett a náci diktatúrákra jellemző ideológiával, propagandával, tövényekkel teheti egyre elviselhetetlenebbé mind lelkileg, mind anyagilag a rendszert. Ha nem lesz fék, ha nem állítják meg Orbánt, hanem lehetővé teszik neki 2018-ban, hogy demokratikusnak látszó felhatalmazással építse tovább a zsarnokságát, annak gyilkolás lesz a vége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.