2020. július 26., vasárnap

AZ EU-BÓL ÉRKEZŐ PÉNZT ORBÁN ÉS BARÁTAI MEGCSAPOLJÁK

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2020.07.25.


„Hogyan osztogatja Orbán az uniós pénzeket a bizalmasainak” – ezzel a címmel közölte brüsszeli tudósítója jelentését a legnagyobb német közszolgálati tévé a honlapján. A szerző rámutatott: Orbán Viktor magyar miniszterelnök a csúcs után azt ünnepelte, hogy sok pénzt szerzett, de nem kizárt, hogy ez a pénz nem jut el a rászorulókhoz. Megfigyelők szerint, ugyanis a Brüsszelből érkező kifizetéseket 2010 óta folyamatosan megcsapolják.

Daniel Freund német zöld képviselő ismeri a magyarországi korrupcióra vonatkozó szemrehányásokat, és személyesen akart tájékozódni, írta az ARD televízió. Freund a költségvetési ellenőrző bizottság tagja, és abban illetékes, hogy az uniós pénzeket ne használják a céltól eltérő módon. Mintegy három hete beutazta Magyarországot, és azt mondja, hogy sokkoló, amiben része volt.

„Beszéltem aktivistákkal, politikusokkal, újságírókkal, és mind egyetértettek abban, hogy amióta Orbán Viktor 2010-ben hatalomra került, meglehetősen szisztematikusan megcsapolják az EU-ból érkező pénzeket. És a pénz egy része Orbán, az ő családtagjai és legbenső barátai zsebébe is folyik. Az EU által támogatott nagy közbeszerzések elosztását manipulálják, hogy az Orbán legszorosabb köréhez tartozók nyerjék el a megrendeléseket. Konkrét példa erre Orbán Viktor veje, aki LED-es utcai világításért 65 millió euróhoz jutott közbeszerzési megrendelésekből” – mondta Freund...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.