2020. december 11., péntek

AZ UNIÓ TOVÁBB ZABÁLTATJA A RENDSZERT, HOGY NE KELLJEN VESZŐDNIÜK VELE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.12.11.


...Igen sok tippem volt, hogy mi minden fontos a miniszterek elnökének. A józan ész egészen biztosan nem volt az első kétszáz gondolat között, melyek megfordultak a fejemben. Ebből is világosan látszik, hogy mennyire ostoba vagyok. Legalább annyira, mint Timothy Garton Ash, aki szerint minden magyar élősködő, korrupt gazember. Mást elég nehéz kihámozni a brit történész cikkéből. Nem azt vitatom, hogy a magyar kormány ne lenne veszélyes az Európai Unióra. Bizony hogy az, ezt már mi is évek óta mondogatjuk. De azért azt állítani, hogy egyrészt ott a szegény, védtelen, kiszolgáltatott Európai Unió a maga 25 (plusz Magyarország és Lengyelország) országával, szemben velük a nagy és erős Magyarország, ami úgy zsarolja és rabolja ki a közösséget, hogy azok védekezni sem tudnak, finoman fogalmazva is barokkos túlzás. Az Unió nem védtelen, hanem béna és gyáva. Ha nem az, akkor elvtelen.

A magyar kormány nem csak az Európai Unióra nézve veszélyes, hanem Magyarországra nézve is. Orbán a maga 1-1,5 millió hívével nem csak az Uniót rabolja ki, hanem Magyarországot is. Persze lehet várni a csodát, de azért állatira nem korrekt az sem, amit az Unió tesz. Befekszenek Orbánnak, pénzelik a vállalkozását, a magyar ellenzéknek ezzel is meg kell küzdenie, nem csak a NER-rendszerével. Irtózatosan nehéz körülmények között. Úgyhogy én azt gondolom, nem kellene összemosni a dolgokat. Orbán és rendszere nem azonos Magyarországgal. Sőt, azt is mondom, Magyarország nem profitál az uniós tagságból. Kizárólag a NER pofitál belőle. Az Unió pedig ezt nem egyszerűen csak engedi, hanem még tapsol is hozzá. Azt is gondlom, a magyaroknak és a lengyeleknek is joguk lenne az Unió védelmére, hiszen polgárai a közösségnek. Most még legalábbis.

Ehhez képest tegnap este megállapodtak. Ha jól értem a sajtóhíreket – nagyjából mind másról szól egy kicsit -, marad a jogállamisági kritérium, csak éppen annak a bevezetése elcsúszik annyival, hogy Orbán még a választásig úgy folytathassa a hatalomtechnikai üzelmeit, ahogy eddig. Már csak az EP-nek kell rábólintania, és az Unió veregetheti a saját és Merkel vállát. Mert milyen ügyesek és okosak voltak, hiszen sikerült ezt a nagyon komoly válságot tárgyalásokkal megoldani. Azt már nem teszik hozzá – pedig nem lenne baj szembenézni ezzel is -, hogy be sem következett volna ez a helyzet, ha az Unió nem huny szemet folyamatosan, tíz éve Orbán diktátorrá züllése felett. Lehet, hogy az Unió most ünnepel és elégetettek magukkal, hiszen két év már semmi, azt ők kihúzzák fél lábon is, akkor pedig élesíteni lehet a jogállamisági kitételeket. Arra nem nagyon gondolnak – ha igen, pont nem érdekli őket -, nagyon valószínű, hogy Magyarországon el fog szabadulni az őrület. A tét Orbán számára óriási, meg kell nyernie a 2022-es választást, az életéért, a szabadságáért fut a NER. Nincs olyan, amit meg ne tenne a célja érdekében. Ezzel szemben az ellenzéknek sincsen választása. Le kell váltani a rezsimet. Bármi áron. Az uniós pénzekkel kitömött, érinthetetlen, zabolázhatatlan, jogra és törvényekre fittyet hányó vagy éppen átíró, gátlástalan, maffiaszerűen kiterjedt, összehasonlíthatatlanul nagyobb anyagi eszközökkel és médiaháttérrel, korlátlan lehetőségekkel rendelkező Orbán-rezsimet kell legyűrnie a társadalom többségének. Ez most nehezebb lesz, hiszen az Unió tovább zabáltatja a rendszert, hogy ne kelljen vesződniük vele. Ezt csak azért mondom, mert innentől kezdve a miértnemváltjákleamagyarokorbánt kezdetű szemforgató alakoskodás az Unió részéről nem több, mint ócska képmutatás...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.