2021. április 19., hétfő

AZ ORBÁN-RENDSZER 10 LEGJOBB KÖNYVE AZ ORBÁN-RENDSZERRŐL

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2021.04.19.


A jakobinus-bolsevik típusú forradalmi rendszerekben rendszerint nem volt elég, ha az ember szívós munkával küzdötte fel magát a politikai ranglétrán. Aki igazán szeretett volna érvényesülni, annak komoly elméleti munkát is végeznie kellett. Nem csak a csúcson lévő Lenin, Sztálin, Mao, Rákosi vagy Kádár, hanem olyan kisebb halak is írtak könyvnyi vastagságú „tudományos tanulmányokat”, mint Pogány József, Varga Jenő, Münnich Ferenc, Lázár György vagy Biszku Béla.

Nem meglepő hát, hogy a mostani, (fülke)forradalmi rendszerben is fakultatívan elvárt – azaz nem kötelező, de erősen ajánlott – elméletileg megalapozni a rendszer lényegét. Vagy ha nem is az egész NER-ről, de legalább Orbán Viktorról szülessen valami nagy mű, ami bebizonyítja, hogy ami 2010 után történt, azzal valami évezredes teljesítmény került az asztalra. És ahogy azt Orbán elvárja, a fizetési listáján lévő politikusok szép számmal fel is festették a történelmi horizontot.

Áttekintettük, alaposan megvizsgáltuk, górcső alá vettük és rangsoroltuk a tíz legnagyobb orbánista tudományos munkát, a legjobbtól a legkiválóbbon át a legtökéletesebben keresztül a legorbánibbig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.