2022. március 20., vasárnap

MINT EGY ILYEN HÜLYEGYEREKET, ÚGY KEZEL BENNÜNKET A KORMÁNYZAT, HOGY MAJD Ő TUDJA, MI A JÓ NEKÜNK

444.HU
Szerző: SZÁSZ ZSÓFI
2022.03.20.


- Szerdán kezdődött a tanárok határozatlan idejű sztrájkja, miután a szakszervezetek követeléseire több hónapnyi tárgyalás után sem adott érdemi választ a minisztérium.

- Mivel a február 11-i kormányrendelet kiüresítette a sztrájkot, sok pedagógus inkább polgári engedetlenséggel tiltakozott.

- Voltak köztük, akik nem csak egy, hanem három teljes napig vállalták a munkamegtagadást.

- Számukra is fájdalmas, hogy nem tanítanak, de úgy érzik, semmilyen más eszköz nem maradt a kezükben.

Három iskolában beszélgettünk tiltakozó tanárokkal.

„Egyik részről nagyon felemelő az összefogás, és hogy kapunk pozitív visszajelzéseket. Bár néha elkezdek kommenteket olvasni, az akkor nem annyira felemelő, azt nem szabadna. Ugyanakkor közben minden pillanatát utálom, mert én szeretnék tanítani. De úgy szeretnék tanítani, hogy nem kell hónap végén centiznem a pénzt, hogy nem kell folyton megnéznem azt, hogy most mi van a központilag elfogadott tankönyvben, nem kell azt látnom, hogy a kollégák, gyerekek irgalmatlanul kimerültek, és nem kell azt nézni, hogy mi az, amit szabad, mi az amit nem szabad. De én még akár ilyen körülmények közt is tanítani szeretnék, nem véletlen, hogy itthagytam a pályát, de visszajöttem. És ezért nem szeretem azt, hogy most nem tanítok.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.