2024. május 14., kedd

AZ OPENAI BEJELENTETTE A CHATGPT ÚJ, GYORSABB ÉS BESZÉLGETŐSEBB VERZIÓJÁT

QUBIT
Szerző: BODNÁR ZSOLT
2024.05.13.



Az OpenAI hétfőn bejelentette legújabb, GPT–4o nevű nyelvi modelljét, ami annak a GPT–4-nek a frissített változata, amely a ChatGPT legerősebb, előfizetéses verzióját, a ChatGPT Plust működteti. Mira Murati, a cég technológiai igazgatója az online közvetített bejelentésen elmondta, az új modell sokkal gyorsabb, és „a szöveges, látási és hangos képességeiben” egyaránt javulást jelent.

A frissített modellt ráadásul az ingyenes ChatGPT-ben is elérhetővé teszik, amely jelenleg a GPT–3.5 modellen fut. Az ingyenes és a fizetős chatbot között így ezentúl csak annyi lesz a különbség, hogy a ChatGPT Plus ötször nagyobb kapacitást biztosít a felhasználóknak, vagyis az előfizetők továbbra is komplexebb és hosszabb beszélgetéseket folytathatnak a chatbottal.

Sam Altman, az OpenAI alapító-vezetője egy blogposztban emelte ki a bejelentés szerinte két legfontosabb elemét: egyrészt azt, hogy az OpenAI céljainak megfelelően ingyen elérhetővé tesznek egy sor új és izgalmas lehetőséget, másrészt pedig azt, hogy az új hangos-videós üzemmód „a legjobb számítógépes interfész, amit valaha használtam. Olyan, mintha a filmekben látott mesterséges intelligencia lenne, és még mindig kicsit megdöbbenek, hogy ez valódi. Az emberi szintű válaszidő és kifejezőkészség elérése óriási lépés.”

Omni

Az o betű a modell nevében az omni szót takarja, ami a modell multimodalitására (szöveg, kép, hang) utal. Ez új funkciókat is jelent: a telefonos appban eddig is elérhető szóbeli beszélgetés lehetősége például valós idejűvé válik, vagyis nem kell majd megvárni, míg a chatbot végigmondja a generált választ, hanem akár közbe is lehet szólni. A GPT–4o emellett a beszédhang alapján a beszélő hangulatát is jobban felismeri, és annak megfelelően is képes válaszolni – ráadásul Murati szerint már énekelni is tud...


+ NÉHÁNY PÉLDA  A GPT-40 FELHASZNÁLÁSÁRA 
(ANGOLUL TUDÓKNAK):











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.