2015. november 24., kedd

A VIZITDÍJ REHABILITÁCIÓJA

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó


Megint az a nyolc év. És megint az derült ki, hogy akkor volt jobb. Egy friss közvéleménykutatás szerint az emberek már vizitdíjat fizetnének, csak hogy jobb legyen az egészségügy.
Nem elég, hogy a Gyurcsány.kormány idején kisebb volt az államadósság, többen jártak egyetemre, nem volt ekkora kivándorlás, kisebb volt az áfa, hogy kevesebb volt a szegény és az éhező, most még ez is. A Publicus Intézet felmérése szerint olyan pocsék az egészségügy állapota Orbánisztán hatodik évében, hogy az emberek simán megtagadnák korábbi döntésüket, amikor 2008 tavaszán leszavazták a 300 forintos vizitdíjat.
Most abba bele sem megyünk, hogy az a népszavazás alkotmányellenes volt, de a Fidesz felé helyezkedő egykor baloldali Bihari Mihály mégis átengedte a kezdeményezést a taláros testületen, súlyos csapást mérve a balliberális kormányra.A zemberek 300 forintot utáltak el, holott számos kivétel volt, akinek fizetnie sem kellett volna, és a progresszív kezdeményezés segítette volna a felelős polgári öngondoskodás eszményének terjedését.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.