2015. december 27., vasárnap

NYOLCSZÁZ MILLIÓ FORINTOS MEGBÍZÁST KAPOTT A SZÁZADVÉG A NFM-TŐL KARÁCSONYRA

ÁTLÁTSZÓ BLOGSzerző: ErdélyiK
2015.12.27.


A kormány kedvenc tanácsadócége 28 ezer embert fog felhívni az Európai Unióban, és csinál 29 táblázatot meg prezentációt is.
Nem vicc, december 21-én tényleg megjelent egy olyan hirdetmény a közbeszerzési értesítőben, amiből kiderül, hogy a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. alkotta konzorciumot hirdette ki győztesként december 15-én a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a “szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatok elvégzése kiegészítő szolgáltatás keretében (EU28 kutatás – aktuális európai ügyek, társadalmi és politikai kérdések)” tárgyú közbeszerzésén.
Érthető egyébként, hogy a Századvég-csapat nyert, hisz nem is volt más ajánlattevő. Az NFM eleve a Századvéggel akart szerződni, a közbeszerzés hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás volt. A minisztérium ezt egy EU-s közbeszerzési szabály, a 2004/18/EK irányelv 31. cikkével indokolja, vagyis azzal, hogy a szolgáltatások teljesítését kizárólag egy meghatározott ajánlattevő képes teljesíteni bizonyos kizárólagos jogok védelme miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.