2016. október 8., szombat

TALÁLKOZÁS JUSTIN TRUDEAU MINISZTERELNÖKKEL - ORBÁN HÁBORÚJA A LIBERÁLIS ÉRTÉKEK ELLEN

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.10.07.


Göllner András, a Kanadai Magyar Hírlap és a Hungarian Free Press című testvérlapunk szerzője a montreáli Ritz Carlton szállodában rendezett Canada 2020 című nemzetközi konferencián találkozott Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel. A szinvonalas rendezvényen jelen volt még Bajnai Gordon korábbi magyar kormányfő valamint Szigetvári Viktor, az Együtt párt elnöke.



Szerzőnk részletes beszámolója angolul jelent meg, a Hungarian Free Press oldalain - ajánljuk mindazoknak itt a KMH-n, akik angolul is olvasnak...

...A fő témák között volt a menekültpolitika, a külkereskedelem liberalizációja, a kulturális sokszínűség és az integráció, a befogadó jóléti rendszerek és a digitális demokrácia.
Göllner András rámutatott arra, hogy az illiberális Orbán rendszer egyik képviselője – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – napokon belül ismét Kanadába látogat és hogy Justin Trudeau-nak fel kell készülnie erre.

“Miközben magyarok világszerte arra készülnek, hogy a szovjetek elleni hősies forradalom hatvanadik évfordulóját ünnepeljék, Szijjártó Péter arra készül, hogy Kanadába utazzon Orbán Viktor fő embereivel. Egy csillogó gálát fog tartani Ottawába, mindeközben Justin Trudeau kormányfőnek  fel kell készülnie. Készüljön fel csatlakozni az Európai Unió ember jogi biztosához, illetve Barack Obama amerikai elnökhöz és még sok más progresszív vezetőhöz világszerte akik már felszólaltak Orbán Viktor, az észak-atlanti közösség alapvető értékei ellen intézett támadásai kapcsán. Fontos lenne, hogy megismételje azt a frissítő üzenetet, amit a montreáli Global Progressive Summit-on is elmondott és ami később az ENSZ gyűlésén is elhangzott. Fontos lenne elmondania Orbán utazó képviselőinek, hogy vezérüket nem látják szívesen Kanadában. Mondja el Orbán Viktornak, hogy illiberális és menekültellenes kampánya egy inzultus Kanada számára, illetve az egész észak-atlanti közösségnek és természetesen annak a kanadai Liberális Pártnak is, amely 60 évvel ezelőtt menedéket biztosított csaknem 40 ezer magyar menekültnek”–jegyzi Göllner András angolul.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.