2016. december 3., szombat

EZT HOZTA A JÉZUSKA MÉSZÁROS LŐRINCNEK

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.12.03.


Egy ékezet csupán és mennyire másképpen hangzik a név, de hát, aki Dózsa ötszázötven évvel ezelőtt született parasztvezérének történelmi nevét viseli Felcsúton, azt már „érdemei” elismeréseként csak meg kell valahogy különböztetni a máglyán halt megyaszói nagybotútól.

Arról nem is beszélve, hogy aki a leggazdagabb magyarok listáján a huszonnyolcadik helyre küzdötte fel magát, tőle származik a mondás is: “
Szarok rá hogy más mit mond”…

Ferenczi Krisztina, nyugodjék békében, lenne a megmondhatója, hogy a felcsútiak miként is látják elöljárójuk sorsát, videó nyilatkozatát is figyelembe véve. De hát a polgármester csak azt mondta, amit mondott, a kép és hangfelvétel szerint, „szarok rá, hogy más mit mond”!

Nem mindegy tehát, hogy 2016. egyik hazai szellemóriásának nevét akár véletlenül, akár készakarva egy ékezettel megcsonkítjuk, mert a lényeg az, hogy megérdemli az előzőekben említett okok miatt is. Ha megnézték a fent jelölt videót, akkor talán megértik elfogultságomat a mangalicás gázszerelő üstökösként való gazdagodásával kapcsolatban, akinek a fa alá feltehetően nem azt a mennyiségű és minőségű ajándékokat pakolja a Jézuska, mint honfitársai millióinak. Csípi is a szememet rendesen. Somogyországi barátaim a megmondhatói, hogy legalább annyira csípi, amennyi különbség van az ő havi jövedelmük és a nem stróman, említett polgármesteré között. Az pedig horribilis!

„Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye, de én soha nem privatizáltam, nem nyúltam le semmit, mindent a munkámmal és az eszemmel szereztem meg” – mondta a szarok rá polgármester. Nézzük hát meg az ő hármas fogatát közelebbről, ha már hivatkozik rájuk...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.