2016. december 3., szombat

JÓL MEGSZÍVATJA SAJÁT DOLGOZÓIT AZ ÁLLAM A KARÁCSONYI ERZSÉBET-UTALVÁNNYAL

INDEX.HU
Szerző: NÉMETH TAMÁS
2016.12.03.


A Miniszterelnökség adatai szerint 15 ezer forintra jön ki egy tízezres utalvány kiszállítással, mindennel, az NGM azonban egyelőre nem részletezte, hogy jön ki ez az összeg. Mindenesetre az, hogy a postai árnál olcsóbban hozná ki az egész projektet a kormány, szinte lehetetlen. Időközben jelentkeztek nálunk kormányhivatali dogozók, van, aki azt írta, biztonsági embert sem kapnak maguk mellé, más azt, nem vehetnek már ki szabadságot. Mutatjuk, mit lehet tudni eddig, és mi az, amire nem sikerül válaszolnia a kormánynak.

Azt már tudjuk, hogy Magyarországon minden nyugdíjas kap karácsonyra egy tízezer forintos Erzsébet-utalványt a kormánytól, amit nem a postás fog kézbesíteni, hanem egy kormányhivatalnok egy biztonsági őr kíséretében. Tehát a tervek szerint mind a 2,8 millió nyugdíjashoz be fog csengetni (kopogni, dörömbölni, kiabálni) egy kormányhivatalnok és egy biztonsági. Számtalan kérdés felmerül, fel is tettük őket az olvasóknak és a miniszterelnökségnek, de még a Postának is. Most megpróbáljuk megválaszolni, amit lehet.

Lesz-e idő kézbesíteni?

Lázár János először azt mondta, hogy december 21. és 24. között fogják kiszállítani az utalványokat a hivatalnokok. Azt is mondta, hogy mindezt 30 ezer kormányhivatalnok fogja végezni (plusz, ha minden igaz, 30 ezer biztonsági őr, kísérő). Ez azt jelentené, hogy 21-22-23-a áll rendelkezésükre. Tehát 30 ezer kormányhivatalnokkal, és − bár 2,8 millió nyugdíjassal számol mindenki, a Miniszterelnökség hivatalos levelében csak 2,7 millióról tesz említést − 2,7 millió nyugdíjassal számolva ez azt jelenti, hogy egy kormányhivatalnokra és kísérőjére 90 nyugdíjas jut, ami napi 30 átadást jelent.
Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke az Inforádiónak pénteken arról beszélt, hogy a kormányhivatalnokok annyira le vannak terhelve egyébként is, hogy ezt a határidőt ennyi címmel szinte lehetetlen vállalni, ráadásul Lázár szavaival ellentétben nem is tartozik a munkakörükbe, "egyelőre nincsenek kiképezve postásnak". Boros Péterné azt mondta, hogy konkrét utasítás még nem érkezett a kormányhivatalokba, egy vidéki kormányhivatali dolgozó olvasónk azonban azt írta, hogy a hivatalvezető már elmondta: az utalványok 20-án érkeznek, 21-e és 24-e között pedig senki nem vehet ki szabadságot...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.