2016. december 3., szombat

NEM IS ÉRTEM, HOGY AZ A TIZENKÉT NYUGDÍJAS, AKI HŐBÖRÖG ÉS SÉRTŐNEK TARTJA AZ EMELÉST, MELYIK ORSZÁGBAN ÉL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.12.02.


Szeretném mindenkivel megosztani az országos boldogságot.

„A Budavári Palota Szent István-terme egyik eredeti textiljének részlete 2016. december 2-án. A Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. által kiírt nyílt közbeszerzés keretében a pécsi Rovitex Hungária Kft. rekonstruálja az eredeti textileket”. (MTI)

A kárpit rekonstrukciójára nyílt közbeszerzést írtak ki, pontosan a falikárpit, a függöny és a bútorkárpit felújítására. A tendert egy pécsi cég nyerte, az eredetileg becsült 270 millió forint helyett 362 millióért. Magát a munkát nem a győztes végzi, merthogy a függönyöket egy német alvállalkozó gyártja le, ugyanis speciális berendezések szükségesek hozzá. A Szent István-terembe nem költözik be a miniszterek elnöke (a mostani tudásunk alapján), hanem kiállítóterem lesz. A terem teljes felújítását most 800 millió forint körüli összegre becsülik. Feltétlenül megéri, de kíváncsi leszek rá, hogyan fognak bejutni az érdeklődők (akiknek a belépőjegy árából fog megtérülni ez a 800 millió forint a remények szerint), tekintettel arra, hogy Orbán Viktor is arrafelé fog lébecolni és neki sem kell a szomszédba mennie egy kis paranoiáért. A Cinege utca, az Orbán nevű rezidenciájával évek óta kiemelten, tekesen védett területnek minősül ugyanis.

Nem ezzel függ össze, csak annyiban, hogy legalább akkora ok az örömre, mint a falikárpit:

A Fidesz országgyűlési frakciója üdvözli a kormány 1,6 százalékos nyugdíjemelési döntését – közölte a képviselőcsoport szóvivője pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.