2016. augusztus 8., hétfő

A FIDESZ NEM ENGED A KÜLFÖLDÖN DOLGOZÓ MAGYAROK HÜLYÉNEK NÉZÉSÉBŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.08.


Egy olyan országban, ahol egyik napról a másikra egyéni képviselői indítványok formájában titkosítják a közpénzt, ahol este kitalálják, reggel módosítják az Alaptörvényt, ahol társadalmi párbeszéd nélkül, a pillanatok töredéke alatt nyomják át a szavazógépezeten a korrupciót törvényesítő jogszabályok tömkelegét, ahol az egész törvényhozási folyamat jog- és alkotmányellenes, ott Kósa érveknek alig nevezhető sirámai szánalmasak és köpönyegforgatóak.

Az, hogy a Fidesz-féle szégyen választójogi törvény kiállta minden nemzetközi jogi szervezet – például az Emberi Jogok Európai Bíróságának és a Velencei Bizottságnak a – vizsgálatát, érthetetlen, de igaz. Csakhogy a kvótanépszavazás nem parlamenti választás, ahol egy határon túli magyar szavazata (aki csak az országos listára szavazhat) nem azonos súllyal bírt, mint mindenki másé. Jelen esetben a két szavazat súlya azonos, minden nem és minden igen konkrétan azonos mértékben befolyásolja a szavazás kimenetelét.

Nem tegnap óta igaz, de ismételjük át: a Fidesz, benne a félanalfabéta Kósa Lajossal minden pártok legnagyobb szégyene. Amely előre megfontoltan akadályozza külföldre elűzött polgárait alkotmányos jogaik gyakorlásában. Pontosan úgy, ahogyan a kopasz keretlegények gátoltak meg egy állampolgárt, hogy éljen népszavazási kezdeményezési jogával. Nem elég, hogy Mariana-árkot ásnak magyar és magyar közt, konkrétan megalázzák az ellenségesnek kikiáltott polgárokat. Csak szólok: ebbe már mások is belebuktak, akik a Fideszhez hasonlóan mindent elkövettek azért, hogy külföldi állampolgáraik minél nehezebben tudjanak voksolni.

Addig is: hányinger vagy, Kósa. A főnököddel együtt.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.