2016. augusztus 8., hétfő

ELBÍR-E A MUGLI POLT PÉTER VOLDEMORT NAGYÚRRAL?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.07.


Ezekről ne maradj le!

A Voldemort-ügy szálai magasra érhetnek, de mit tesz az ügyészség? (168 óra, 24)
A polgármester is szerette volna, és lőn: kiemelt beruházás a budafoki jégcsarnok (Átlátszó)
Habonyt tanúként hallgathatják ki Portik perében (Népszava)
 
 
Ha van 3 perced:
A Voldemort-ügy szálai magasra érhetnek, de mit tesz az ügyészség?
Mengyi Roland fideszes képviselő, akit a nemrég nyilvánosságra került lehallgatási jegyzőkönyvek alapján csak Voldemort Nagyúrnak szólítottak, tagadja, hogy kenőpénzt kért volna az uniós támogatást elnyerő szociális szövetkezetekből álló hálózattól. Az Együtt szerint vizsgálni kell Tállai András NAV-elnök és Csepreghy Nándor szerepét az ügyben. Az LMP kezdeményezi, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg a hanganyagokat.
(168 óra, 24)
 
Eleve hibás, milliárdos rendszert építenek a roma tanulók követésére
A roma gyerekek iskolai diszkriminációját részben az teszi lehetővé, hogy gyanúsan sok gyermeket minősítenek fogyatékkal élőnek. Emiatt kötelezettségszegési eljárás is indult Magyarország ellen. Mivel nincs hivatalos statisztika a tanulók etnikai hovatartozásáról az EMMI két éve elindította az Integrált Nyomkövető Rendszert. Csakhogy nem ellenőrizhető, hogy a bevitt adatok megfelelnek-e a valóságnak.
(Átlátszó Oktatás)
 
Habonyt tanúként hallgathatják ki Portik perében
Bár Rogán ellen nem indítanak eljárást Portik vallomása miatt, Habony Árpádot meghallgathatják tanúként, mert Portik szerint ő is érintett a kenőpénzes ügyben. Azt állítja, hogy a miniszterelnöki bizalmas felszólítására, hölgyismerőse, Pápa Marianne megbízására vitt a volt Energol-vezér 10 millió forintnyi kenőpénzt a Belvárost akkor vezető Rogán Antalnak. Mindenki tagad.
(Népszava)
 
A polgármester is szerette volna, és lőn: kiemelt beruházás a budafoki jégcsarnok
Két és fél éve egy sportklubtól indult az ötlet, most megépülhet a csavaros történetű jégcsarnok a XXII. kerületben. A célra először kinézett területre tervezett csarnok ötletével, a hiányosságok ellenére elnyerték a tao-támogatást. Közben az önkormányzat a református egyházközségnek adta el a telket gimnázium építésére, amit egyébként még nem fizettek ki. De mindez nem lehetett akadály a jégcsarnok kiemelt beruházássá nyilvánítása előtt, új helyszínen kezdik meg az építkezést.
(Átlátszó)
 
A háromszéki helyhatóságok honlapjain az alapvető információkért is meg kell küzdeni
Kovászna megye polgármesteri hivatalainak honlapjairól sokszor még azt is nehéz kideríteni, ki a polgármester, nemhogy megtalálni a képviselői vagyonnyilatkozatokat. Ha mégis megvannak a dokumentumok, akkor is teljesen változatos minőségben. A képviselők előszeretettel írják a tisztség rubrikához azt, hogy „nyugdíjas”, nevük néha több alakban szerepel. A másolatokat közzétevő Országos Feddhetetlenségi Ügynökség honlapján sem sokkal jobb a helyzet.
(Átlátszó Erdély)
 
Ha van még két perced:
Ötmilliárd forintért csináltatja meg a főváros a Margitsziget csatornázását a vizes vb miatt. Ajánlattételi felhívás nem jelent meg, amit a rendkívüli sürgősséggel indokolnak. (Átlátszó)
 
A Liget-projekt miatt elbontott Szabolcs Kórház törmélekeit hetek óta hordja egy cég a fóti nyugati iparterületre, aminek feltöltését az önkormányzat már másfél éve megtiltotta. (VS)
A riói olimpián először nyitott Magyar Házat az állam, de ez nem olcsó mulatság: 210 millió forintba került, és csak napi két órát lesz nyitva. (444)
 
Az Állami Számvevőszék módszertani útmutatót készít a nagyberuházások, különösen a 2024-es olimpiai pályázat korrupciós veszélyeinek jobb kiszűrésére. (Világgazdaság)
 
Európában a fehérorosz média számít a legkevésbé szabadnak. Az új technológiák segítik a hatalom ellenőrzését, de az újságírók zaklatása mindennapos. (Átlátszó Videó)
 
Joseph Stiglitz közgazdász részt vett egy bizottságban, amit a Panama-iratok kiszivárgása után a kormány állított fel az átláthatóság növelésére. De kiszállt, mert nem beszélhetett volna szabadon a vizsgálatok eredményeiről. (444)
 
A köztévén, ifjabb Knézy Jenő egyszerűen nem beszélt a szír menekült lányról, aki megnyerte előfutamát, pedig az összes többi versenyző nevét bemondta. Aztán technikai problémákkal takarózot. (24, 444)
 
Ősztől nyomtatott napilapként is megjelenhet a kormánybarát bulvárlap, a Ripost, amit a Blikk és a Bors vetélytársának szánják. Az állami szférában már számolnak azzal, hogy reklámfelületet kell majd venniük. (NOL)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.