2020. január 27., hétfő

SOROS GYÖRGYÖN KÍVÜL KINEK A FELELŐSSÉGE?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.01.27.


...Úgy döntöttem, sem a szűkebb és tágabb celebvilág ragacsos pletykáival, sem a koronavírus-járvány áldozatainak pontos számával nem fogom kelteni a feszültséget, teregetni a pánikot. Mert bár rendkívül súlyos és közérdekű kérdés ez, de mintha megint kissé el lenne túlozva az apokalipszis falra festése az óránkénti helyzetjelentésekkel és nagybetűs nyomasztásokkal, hogy hányan haltak bele hol, és micsoda katasztrófa leselkedik ránk. Igen, a helyzet aggasztó, egy kitörőben lévő világjárvánnyal állunk szemben, a vírus új, az ellenszer kidolgozása nem egyik napról a másikra történik, de a kattintásbarát pánikkeltés nézetem szerint nem segít. Ott pláne nem, ahol a riogatásra és a pánikkeltésre komplett kormányzás épül.

Ami a mindennapi nyomorúságunkat illeti. Úgy alakult, hogy Borkai meztelen és korrupt hátsója egyáltalán nem zavarta össze a győri polgárokat abban, hogy párttársát a Fideszben (hagyjuk ezt, hogy Borkai kilépett a Fideszből), Dézsi Nagybetűs Orvos Csaba Andrást lazán-röhögve polgármesterré válasszák. Dézsi több szavazatot (23.932) kapott, mint ősszel Borkai (19.308), Pollreisz Balázs (16.646), az esélyesnek nevezett ellenzéki kihívója viszont kevesebbet, mint Glázer Tímea (18.662), a luxuskurvázó korrupt ex-polgármester októberi ellenfele. Ezek a száraz tények és a százalékos arány tekintetében is elég egyértelmű az 56,14 és a 39,05 közötti különbség. Több fideszes, de kevesebb ellenzéki szavazó ment el voksolni, mint októberben, vagyis további tény, hogy 2010 óta nem szerepelt ilyen jól a Fidesz Győrben. Vagyis Győrre nem érvényes az a tétel, hogy a Fidesz gyengül, az ellenzék erősödik.

Utólag persze könnyű okoskodni, hogy milyen okokra vezethető vissza ez az eredmény, aminek nyomán a ma esti Sajtóklubban majd ing-gatya szakad a melldöngetéstől és a gúnyos vicsorgástól, de a tényekkel való szembenézést valóban nem kellene megkerülni. Abban nem vagyok biztos, hogy az ellenzéknek egyáltalán volt bármilyen minimális esélye nyerni abban a Győrben, ahol a luxskurvázó, korrupt Borkait a botrány csúcsán képesek voltak polgármesterré választani. És ez akkor is igaz lenne, ha az ellenzék egy széles körben ismert közszereplővel vágott volna neki a választásnak, de mintha nem ezt történt volna. Nem vagyok meggyőződve arról sem, hogy volt egyáltalán ilyen a tarsolyukban. Még annyit, hogy a friss polgármester azt nyilatkozta a Borkai-botrányra utalva, hogy kaptunk egy pofont a sorstól, a győrieknek kicsit piros az arca, és hogy Győr olyan, mint egy virágoskert, vannak gyomok, amiket ki kell gyomlálni, de új palántákat is kell ültetni. A csökött agyammal nem érek fel ez utóbbi kertészeti bölcsesség szintjére, nem pontosan értem, hogy mire gondolt a költő, azt viszont rögzítsük: a választást eldöntő győrieknek kicsit sem piros az arca a fideszes Borkai miatt. Október 13-án sem találták kínosnak, és most sem érezték úgy, hogy miután a Fidesz megszívatta őket (megszavaztatták velük Borkait azért, hogy lemondathassák), inkább egy pár gumicsizmára szavazzanak, semmint a nagybetűs fideszes doktor úrra. Ez a helyzet, teljesen felesleges szépíteni, majd az okos elemzők összerakják a csata utáni tájképet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.