2020. szeptember 21., hétfő

FEKETE-GYŐR: ORBÁN VIKTOR NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT

FACEBOOK
Szerző: FEKETE-GYŐR ANDRÁS
2020.09.21.


Oké, szóval lenne itt egy feladat. Orbán Viktor mai cikkéből úgy tűnik, nemhogy a megoldást nem tudja, de még a feladatot sem érti.

Van egy ország, történetesen Magyarország, amely az év első felében elkerülte a legrosszabbat a járvány során. Nem kellett végigélnünk hasonló tragédiákat, mint mondjuk tavasszal az olaszoknak – vagy most az amerikaiaknak. De a járvány visszajött, itt van, és emberek tömegesen fertőződnek meg benne. A mai mérleg: három halott magyar ember.

Talán joggal várnánk, hogy ebben az esetben a kormány nem össze-vissza kezd kapkodni, hanem cselekszik. Nem tervez szuperkupa-döntőt húszezer emberrel. A miniszterelnök nem hisztériázik a farkasbőrbe bújt, a magyarok gyermekeinek lelkével táplálkozó liberálisokról, hanem cselekszik.

Megpróbálja például megakadályozni, hogy több százezer magyar középosztálybeli család szegénységbe süllyedjen. Európa minden országában hosszabb ideig támogatja az állam az álláskeresést, mint nálunk. Európa minden országában tömeges teszteléssel próbálják csökkenteni a megbetegedések számát, kivéve nálunk. Ezt kellene tennünk: támogatni a munka nélkül maradtakat, a kisvállalkozásokat, a katásokat, az orvosokat és ápolókat, az önkénteseket. És őszintén kellene beszélni.

A sorosozás az nem véd meg sem a betegségtől, sem a munkanéküliségtől. Mára világos, hogy Orbán Viktor sem fog. Neki sorosozásra, liberálisozásra futja. Ezt találta ki védekezésül. Mármint értjük: ő önmagát védi, hogy saját béna kapkodását, kudarcos kormányzását, politikai impotenciáját a liberális világösszeesküvésre kenhesse.

Csakhogy amíg ezt egy alufóliasisakos holdkóros csinálja, az senkinek nem árt. Ha egy ország miniszterelnöke egy világjárvány idején, az bizony óriási veszély. Nemzetbiztonsági kockázat

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.