2020. szeptember 5., szombat

HARCOS KEDVŰ TÜNTETÉST TARTOTTAK AZ SZFE MELLETT

HVG
Szerző: hvg.hu
2020.09.04.


Ezrek skandálták egyre vadabbul a szabad ország szabad egyetem rigmust, miközben Iványi Gábor a reménytelen harc szükségességéről, Noár a szavak jelentésének visszaszerzéséről, L. Ritók Nóra pedig a szolidaritásról beszélt pénteken a Színház és Filmművészeti Egyetem előtt, ahol az egyetem autonómiájáért és a szegényeket segítő civilekért tüntettek.

Nyugger vagyok. Ez olyan, mint az öreg rocker. Angliában Jaggernek hívják

- tüzelte a Színház és Filmművészeti Egyetem előtt összegyűlt hallgatóságot Bródy János énekes. Eddigre teljesen megtelt a belvárosi Vas utca, ahol együtt álltak ki a résztvevők és a fellépők a Színház és Filmművészeti Egyetem autonómiájáért, az épületet blokád alatt tartó diákokért, valamint a hátrányos helyzetű és rászoruló gyerekekkel foglalkozó oktatási intézményekért, akiknek állami támogatását a napokban kurtította meg a kormány.

A tüntetésen részt vevő több ezer ember számtalanszor elharsogta a "Szabad ország, szabad egyetem" rigmust, ami a leghangosabban a tüntetés végén szólt, amikor a demonstrálók vastapssal egybekötve kiabálták az egyetem épülete előtt.

Tudósítónkat meglepte, hogy korántsem volt érezhető az a gyászos, lemondó hangulat, ami korábban a CEU elűzése, vagy akár az MTA átszervezése miatti tüntetésekre volt jellemző. A tömeg nagy része fiatal volt és vidám, kollégánknak úgy tűnt hogy a harcos kedv az egyetem ügyében kialakult patthelyzet ellenére sem csitult. A tüntetés ugyanakkor - mivel nem a fiatal generáció szervezte - nem tudta azt a lendületet felmutatni, amit a hallgatók korábbi demonstrációi mutattak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.