2020. szeptember 13., vasárnap

SZFE: NYÍLT VASÁRNAP A ZÁRT EGYETEMEN

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2020.09.12.


Az érdeklődők tiszteletbeli hallgatóvá válhatnak a demonstráción. Eközben özönlenek a támogató bejegyzések a színművészetisekhez.


Nyílt nap a Titkos Egyetemen címmel tart szeptember 13-án vasárnap délelőtt tíz óra és délután három óra között demonstrációt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Hallgatói Önkormányzata (HÖK) – jelezték az eseményt Facebook-oldalukon.

„Azt állítják rólunk, hogy egy zárt közösség vagyunk – szeretnénk meghívni egy nyílt napra, és ezzel a Titkos Egyetem tiszteletbeli hallgatójává avatni minden érdeklődőt”

– írta a hallgatói önkormányzat.

Hozzáfűzték: továbbra sem kaptak érdemi reakciót a két héttel ezelőtt kihirdetett követeléseikre az illetékes minisztériumtól. Leszögezték:

„az antidemokratikus módon kinevezett kuratórium tagjai viszont gőzerővel folytatják az ellenünk indított lejáratókampányt”.


Éppen ezért szervez a HÖK nyílt napot, amelynek ideje alatt ugyan az SZFE épületébe továbbra is csak az egyetemi polgárok léphetnek be, az előadások és kurzusok azonban néhány óra erejéig kiköltöznek a Vas utcába és környékére. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a demonstráción feltétlenül viseljen maszkot, és a távolságot, a lehetőségekhez mérten, tartsa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.