2020. október 9., péntek

A CSÓKOSOKNAK MINDEN, BUDAPESTNEK NESZE SEMMI

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.10.09.


Nem mondunk újat az olvasónak azzal, hogy a kormány nem különösebben kedveli Budapestet. Ez az ellenszenv nem most alakult ki. Már az első Orbán-kormány idején voltak ennek jelei, amikor fejlesztések lettek látványosan leállítva, „szüneteltették” a 4-es metró, valamint a később a város szélére száműzött Nemzeti Színház építését. Most megint nem jut a turisztikai fejlesztésekből Budapestnek, miközben a miniszterelnök szülőfaluja, Felcsút látványosan gyarapodik.


Elsősorban a volt polgármester, Mészáros Lőrinc egyik fő üzletágát, a turizmust szeretnék felfuttatni Felcsúton, de víztározó is épül a miniszterelnök szülőfalujában, miközben a Budapest, ahogyan Karácsony Gergely főpolgármester fogalmazott, egyetlen fityinget sem kap.

„Van pénz a turizmus támogatását célzó Kisfaludy-programban, csak éppen nem oda kerül, ahol a legnagyobb szükség van rá, Budapestre a jelen állás szerint egy árva fitying sem jut”. Ezt írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán. A Magyar Turisztikai Ügynökség magyarázata szerint azért nem részesül Budapest a támogatásban, mert arra számítottak, hogy a fővárosban áll helyre leggyorsabban a turizmus. A főpolgármester úgy gondolja, hogy tévedtek, hiszen a magyar fővárost nagyon sok külföldi keresi fel, és ezek a turisták most a vírus miatt elmaradtak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.