2020. október 9., péntek

EHHEZ KÉPEST MAJDNEM MINDEGY LESZ, HOGY KI, MIKOR, MENNYIT LOPOTT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.10.09.


.
..Ööö… ez elég vicces. Tehát azt akarja mondani a kormányból kitaszított nagyember, hogy hazánk jelenleg nem a világ legsikeresebb helye Orbán Viktor kormányzósága alatt? Ne már, Lázár úr. Jó, tudom, azt is mondta, hogy minden, amit tanult és gondol, azt mindig igyekszik „betenni a közösbe”, és felkínálni a saját politikai közösségének. De hát vigyázni kéne azért a szavakkal, nehogy a főnök félreértse, támadásnak vegye és elguruljanak a gyógyszerei.

Egyelőre főleg Gulyás Gergely jóllakott óvodás-imitátor gyógyszerei gurultak el több ízben. Azt próbálnám elegánsan leszarni, hogy október 7-én volt arca előállni a tudomásom szerint augusztus 15-én lezárult nemzeti konzultáció állítólagos eredményével, amire már lassan két hónapja hivatkoznak úgy, mint amelyben az áll, hogy a magyar emberek úgy döntöttek, az országnak működnie kell. Nem mindegy már, hogy 87 vagy 93 vagy 59 százalék mit mondott mire? Nem szánalmas, hogy az alulról 1,8 millió létező és pláne nem létező ember versus 8 milliós felnőtt populáció egyenletből megint azt hozták ki, hogy ez az egész ország véleménye, és a magyar döntöttek? Lófaszt. A magyarok úgy döntöttek, hogy magasról tesznek a nemzeti konzultációra, a maszkra, a távolságtartásra, és a félisten tanácsára levonultak a Balatonra. Már látszanak ennek a nagyszerű eredményei.

Viszont. Miután minden fronton szétszívatták a fővárost, ott vágtak és szorongattak, ahol bírtak, a bürokráciacsökkentés helyett a pártállami apparátus felhízlalásában élen járó kormány tagja azt üzente, hogy Budapest sokat tudna spórolni, akár egymilliárd forintot is, ha kevesebb főpolgármester-helyettes lenne. Van bőr a pofán, nem mondom. Továbbá Szarka gépesített lövész-kancellár úr SZFE-re történő sikertelen behatolási kísérlete után úgy fogalmazott, hogy „a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az nem kérhető számon, hogy a szórakoztatóipar mindig közel állt hozzájuk, most úgy tűnik, a hallgatók ezt előre hozták”. Ha létezik gondviselés, márpedig létezik, akkor ez a banda ebbe a tankönyvi arroganciába és mindenkit lenézésbe fog belebukni. Nem Mészáros Lőrincbe és nem Szíjj László luxusjachtjába, hanem ebbe a lekezelő, gúnyos rugdosásába mindazoknak (és különös tekintettel a jogaikért küzdő fiataloknak), akik nemet mondtak a hatalom úthengerének. Szórakoztatóipar, mi? Amikor komplett közösségeket néznek hülyének, taposnak a fejükre, söprik le az asztalról a jogaikat, mintha nem is lennének. De legalább ezúttal nem gyurcsányozott és szemkilövetőzött, már ez is valami...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.