2020. november 29., vasárnap

SZEGÉNYLEGÉNYEK: A JÁRVÁNYHELYZETET HASZNÁLJÁK FEL AZ SZFE LEFEJEZÉSÉRE

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.11.29.


Törvénysértést súroló rendeletet fogadtatott el a kormánypárt az országgyűléssel szerdán, amire hivatkozva, pénteken késő este – szokásos alattomban – a színiegyetem félévének felfüggesztését közölte az SZFE szerint törvénytelenül kinevezett kuratórium.


Csernai Mihályt, az egyetem össztűz alá vett HÖK-elnökét kérdeztük: mindez valóban csak a véletlenek váratlan összjátéka csupán, vagy tudatos likvidálási parancs a parlamentáris hatalom felhasználásával.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartója mai döntésével – a 522/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet alapján – megerősítette, hogy a továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel, a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az egyetemen nem állnak fenn” – írta a kuratórium péntek esti tájékoztatójában. Ennek ellentmond az oktatási jogok biztosa által végzett vizsgálat eredménye, amelyben dr. Aáry-Tamás Lajos egyértelműen kimondja, hogy az egyeztetés nélkül kinevezett kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást a Színház-és Filmművészeti Egyetemen. Az Egyetem polgársága igazolta, hogy az oktatás az intézmény falain belül rendben zajlik, így a fenntartónak semmilyen alapja nincsen a tanév akadályoztatására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.