2020. december 22., kedd

A G7 ÚJSÁGÍRÓI NYERTÉK A MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁSÉRT DÍJAT

G7.HU
Szerző: G7.HU
2020.12.22.


Munkatársaink, Fabók Bálint és Jandó Zoltán kapták meg a novemberi Minőségi újságírás díjat a Magyarországon élő milliárdos testvérpár, Rahimkulov Ruszlan és Timur pályájának bemutatásáért, valamint az egyikük érdekeltségébe tartozó kulturális szervezetek tao-támogatásáról szóló cikkeikért.


A cikksorozat első része azt mutatja be, hogy Rahimkulov Ruszlan számos ponton kötődik nyolc előadó-művészeti szervezethez, amelyek éveken keresztül milliárdos nagyságrendben jutottak közpénzhez a kultúr-taónak köszönhetően.

Az érintett szervezetek hiába halmoztak fel több milliárdos vagyont, a támogatási rendszer megszüntetését követően azonnal összeomlottak. A fellépések után járó támogatások jogosságát érintett művészek is kétségbe vonják, a NAV pedig költségvetési csalás gyanújával nyomoz a szervezetek többsége ellen.

A második rész Rahimkulov Ruszlan és Timur érdekeltségeit mutatja be, és kiderül belőle, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkező testvérpár gazdagabb, mint a hazai gazdaglistákat vezető Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor együttvéve.

A Rahimkulov testvérek hiába tartoznak a két, talán legfontosabb magyar vállalatcsoport, a Mol és az OTP legnagyobb részvényesei közé, szinte teljesen ismeretlenek Magyarországon. A sorozat további részei a család gazdagodásának történetéről szólnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.