2020. december 11., péntek

SOROS: ORBÁN ARRA KÉSZÜLT, KILÉP AZ EU-BÓL

168 ÓRA
Szerző: 168 ÓRA / MTI
2020.12.11.


Merkel és Orbán megállapodásának legnagyobb kárvallottja a magyar nép lesz, állítja Soros György. Teljesen máshogy látja a helyzetet, mint a sorosistának mondott pártok.


Bár a kormány és sajtója szerint Soros György gondolatait szajkózza az ellenzék, most mégis porszem került a gépezetbe, ugyanis Soros György máshogy látja az EU-csúcson történteket, mint az ellenzéki pártok. Míg az utóbbiak szerint ORbán vereséget szenvedett, mert úgy fogadták el a jogállamisági mechanizmust, ahogy volt korábban is, Soros szerint Merkel a legrosszabb kompromisszumot hozta tető alá.

A Project Syndicate portálon csütörtökön megjelent cikkében, Soros kifejti: a kancellár hatalmas nyomás alatt igyekezett elkerülni a Európai Unió következő hétéves költségvetését és a koronavírus-járvány miatti helyreállítási alapot fenyegető vétót, írja az MTI.

Magának az EU-nak a léte van veszélyben, mégis annak vezetése erre olyan kompromisszummal reagál, amely mintha arról árulkodna, hogy hite szerint a veszély elmúlik, ha nem vesz róla tudomást. Soros György szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök "kleptokratikus" kormánya és kevésbé bár, de a Jog és Igazságosság párt vezette illiberális lengyel kormány is "szemtelenül rombolja azokat az értékeket, amelyekre az EU épül"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.